Κατορθώματα ευπαθών! Επιδόματα χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Παράνομο εμπόριο και απουσία της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι που έγινε καταγγελία

199
Ευπαθείς και με ειδική ασυλία

Στρυμωγμένοι σαν σαρδέλες και χωρίς μάσκες ουρλιάζοντας και βρίζοντας περίμεναν έξω από το κατάστημα για να πάρουν τα επιδόματα που έχουν θεσμοθετήσει –διαχρονικά- οι κυβερνήσεις.

Η αστυνομία ήταν εκεί, παρούσα με ένα εκπρόσωπό της, που όμως τον είχαν γραμμένο, και οι προνομιούχοι ευπαθείς αλλά και οι συνάδελφοί του στους οποίους και ανέφερε το τι συμβαίνει.

Ξεθάρρεψαν, οι προνομιούχοι και ανεξέλεγκτοι ευπαθείς και έφεραν στο σημείο την πραμάτεια τους για πούλημα στους περαστικούς. Δύο φορτηγάκια με ρούχα κουβέρτες και άλλα καλούδια. Το ένα μάλιστα έγραφε «χρώματα ελαιοχρωματισμοί». Για ταμειακή, ούτε λόγος.

Ο διερχόμενος από την οδό Κοκκίνου δημότης, είδε το τι συμβαίνει, ρώτησε τους καταστηματάρχες αν ήρθε η αστυνομία, του έδειξαν τον ένα και μοναδικό αστυφύλακα που στεκόταν ανήμπορος και του είπαν «Πάψαμε πια να τους καλούμε. Υποταχθήκαμε στη μοίρα μας».

Η επώνυμη καταγγελία του επώνυμου Δημότη, στην Αστυνομική διεύθυνση, έφερε άμεσο αποτέλεσμα.

Ένα  περιπολικό και 4 μηχανές έφτασαν μέχρι να πεις «το Πάτερ υμών»

Τα αυτοκίνητα και τα προϊόντα κατασχέθηκαν. Κόπηκε το πρώτα πρόστιμο για αποστάσεις και … όλα τακτοποιήθηκαν. Οι μισοί ευπαθείς την κοπάνησαν (γύρευε τι εντάλματα υπήρχαν γι’ αυτούς) και οι άλλοι μπήκαν σε σειρά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν υπάρχει Ηθικόν Δίδαγμα από αυτό το πραγματικό ρεπορτάζ (Πύργος Ηλείας 30-9-2020), αυτό ας το βγάλει ο καθένας κατά το δοκούν.