ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-ΜΥΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

103

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

 

 

 

 

 

22 Σεπτεμβρίου, στις 04.30, είχαμε  τη Φθινοπωρινή Ισημερία για φέτος, έτος 2020. Πολλά παθήματα μας έφερε αυτός ο Σεπτέμβρης, και ακόμα δεν τελείωσε. Κάθε χρόνο έχουμε 2 Ισημερίες, και 2 Ηλιοστάσια. Η Ισημερία συμβαίνει όταν η εκλειπτική τροχιά της Γης, τέμνει τον Ουράνιο Ισημερινό. Την ίδια στιγμή, η γραμμή Ηλίου-Γης, είναι κάθετη με τον Άξονα περιστροφής της Γης. Έτσι λοιπόν, η νύχτα με την ημέρα έχουν ίση διάρκεια σε όλα τα σημεία της Γης.

Σε παλαιότερες εποχές, που οι άνθρωποι ζούσαν πιο κοντά στη φύση, που μελετούσαν τα ουράνια φαινόμενα, και αντιλαμβάνονταν καλύτερα τις εκδηλώσεις του «θείου» στη ζωή τους, έδιναν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτές τις 4 στιγμές του έτους, τις 2 Ισημερίες και τα 2 Ηλιοστάσια. Σε παλαιότερες εποχές, οι αστρονομικές θέσεις ήταν διαφορετικές από τις σημερινές. Η Φθινοπωρινή Ισημερία συνέβαινε στο ζώδιο του Σκορπιού, και η Εαρινή στο ζώδιο του Ταύρου. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της μετατόπισης της εκλειπτικής. Ο ίδιος λόγος είναι που κάνει τους απλανείς αστέρες να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο και την επιρροή διαφορετικών αστερισμών, απ ότι στην αρχαιότητα.

Η Φθινοπωρινή Ισημερία ήταν η σημαντικότερη στιγμή για τις μυήσεις των Ελευσινίων Μυστηρίων. Ήταν η Νίκη της Ζωής πάνω στο Θάνατο. Ήταν η Ιερή ένωση της Περσεφόνης (θνητής) με τον αθάνατο Διόνυσο. Μια ένωση που μετέτρεπε το θνητό ον σε αθάνατη θεία οντότητα κάτι που τώρα πια μόνο από ελάχιστους μπορεί να γίνει κατανοητό.

Δυνατότερος πλανήτης της Ισημερίας ήταν η Αφροδίτη, πάνω στο ζώδιο του Λέοντα, που εκείνη την στιγμή εκπροσωπούσε τόσο την Πατρίδα, όσο και κάθε τι που έχει σχέση με το εξωτερικό (μετανάστες, ευρωπαϊκές χώρες, ευρωπαϊκά προϊόντα κ.λ.π.), αλλά και όλα τα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά θέματα. Η Αφροδίτη σχημάτιζε όψη τετραγώνου με το Μεσουράνημα, εκεί που βρίσκουμε τον οίκο της εξουσίας. Μια εξουσία που βρέθηκε να βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με ότι εκπροσωπεί την απώλεια (Πλούτωνα)  ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για την καταστροφή της Πατρίδας.

Το ζώδιο του Σκορπιού, έχει λάβει θέση στο Μεσουράνημα, και εμφανίζεται εκεί, κάθε φορά που συμβαίνει ένα σημαντικό πλανητικό γεγονός. Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, πως η εξουσία δρα με μυστικότητα, με εξαπάτηση, με ψέματα.

Σελήνη μου, λαέ μου, σήκωσες κεφάλι. Σε βρίσκω πάνω στον Τοξότη, στο 10ο οίκο, παρέα με τον Αντάρη. Θα τα καταφέρεις, αλλά με κίνδυνο, βία και αιματοχυσία. Κουράγιο.

Κάθε βράδυ, βλέπουμε τον Άρη να ανεβαίνει στο ουράνιο στερέωμα από την Ανατολή. Την ώρα της Ισημερίας, ο πολεμοχαρής Άρης, χτυπούσε με αντίθεση τον Ερμή, που ταυτόχρονα δεχόταν όψη τετραγώνου από τον στερητικό Κρόνο. Δύστυχη νεολαία μου, το μαρτύριο σου θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουν να σε τρομοκρατούν, να σου στερούν ότι σου αρέσει, ότι σε διασκεδάζει.

Ευτυχώς, κοντά στον Ερμή, εμφανίστηκε ένα πολύ ευνοϊκό αστέρι, ο Στάχυς. Ίσως μετά από καιρό, μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες, οι νέοι να καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή, και να δούμε κάποια καλά αποτελέσματα.

Ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ακόμα δεν έχει φτάσει στην κορύφωση του. Οι αγνές ψυχές το γνωρίζουν. Οι αφυπνισμένοι το γνωρίζουν. Και οι γενναίοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, ότι κι αν προβλέπει η Φθινοπωρινή Ισημερία.