Η Δημόσια Υγεία για τον Έλληνα, είναι ο μεγαλύτερος ασθενής

72

Με αφορμή την ανακοίνωση των οργανικών θέσεων της 6ης ΥΠΕ και την γενικότερη υπο-στελέχωση του Γ.Ν.Πύργου και των άλλων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Νομού Ηλείας, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ καταθέτει τη θέση της και τις προτάσεις της.

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ποτέ τα μνημόσυνα δεν βοήθησαν καμία Ανάσταση. Ούτε η μιζέρια φυσικά.

Έτσι το να κάνουμε μικροπολιτική και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον (Πύργος-Αμαλιάδα, Δημοτική Αρχή-Αντιπολίτευση και αντίστροφα κλπ), εκτιμούμε (ως παράταξη) ότι δεν θα αποφέρει κάτι. Το μόνο που θα γίνει είναι να χάσουμε χρόνο και ενέργεια και να στραφούμε σε ένα εσωτερικό κανιβαλισμό χάνοντας το στόχο και στοχεύοντας λάθος «εχθρό».

Τα κοινά προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά. Υγεία, Δρόμος/φονιάς Πύργος-Πάτρα, Απορρίμματα, Υπό-ανάπτυξη υπό τη «μπότα» των Αχαιών και μιας NATURA καταστροφικής κλπ. Όλα αυτά είναι φυσικά αλληλένδετα.

Υπό-στελεχωμένα Ιδρύματα Υγείας στην Ηλεία, παίζουν απλά το ρόλο του «διακομιστή ασθενών» στη Πάτρα, με ελάχιστα ασθενοφόρα τα οποία συνήθως είναι κακό-συντηρημένα (παλιά λάστιχα κλπ), σε μια διαδρομή (Πύργος-Πάτρα) που πληρώματα-ασθενείς και συγγενείς παίζουν κυριολεκτικά τη τύχη τους στα ζάρια….

Προτείνουμε λοιπόν ως δημοτική παράταξη τα εξής:

Α) Να ομονοήσουμε συνολικά ως Δήμος το τι θέλουμε ακριβώς ( απαιτήσεις γραπτώς). Αυτό φυσικά θέλει τουλάχιστον μια τηλεδιάσκεψη Επικεφαλής Συνδυασμών. Με τόσα μεγάλα θέματα που έχετε ανοίξει δε νομίζετε κ.Δήμαρχε ότι έφτασε η ώρα να ζητάτε συναίνεση από πριν και όχι εκ των υστέρων σε ήδη προ-αποφασισμένες δράσεις; (από εσάς και μόνο;)  

Β) Να αποφασίσουμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να το κοινοποιήσουμε στην κοινωνία.

Γ) Να ομονοήσουμε με τους άλλους Δήμους του Νομού σε κοινές απαιτήσεις (στο πλαίσιο του εφικτού και έχοντας υπόψη ότι η Κυβερνητική πολιτική εδώ και μια 10ετία τουλάχιστον επιζητεί συντεταγμένα 1 Νοσοκομείο ανά Νομό). Εάν συνταχθεί κοινό σχέδιο δράσης, να κοινοποιηθεί και αυτό δημόσια στον Ηλειακό λαό.

Δ) Οι δράσεις να είναι μαζικές και ουσιαστικές. Να απομονωθούν οι κομματικές φωνές. Καμία κομματική εκμετάλλευση να μην γίνει ανεκτή.

Ε) Να πάρουν όλοι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ. Ειδικά οι Βουλευτές και τα Κομματικά Όργανα του Δήμου και του Νομού. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν όλοι και να μάθει ο κόσμος που τους ψηφίζει. Είναι με το τόπο τους (που επιζητούν ψήφο) ή με το κόμμα;

Εμείς δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ εφόσον τηρηθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις.

Ανοιχτά χαρτιά- Διάλογος- Ξεκάθαρες και δημόσιες θέσεις λοιπόν και φυσικά Δυναμικές και συντονισμένες διεκδικήσεις/αγώνας.

Δεν επιθυμούμε και δε θα παίξουμε το κλακαδόρο και την «ουρά» κανενός. Επιθυμούμε να βοηθήσουμε μόνο τη κοινωνία, η οποία μας επιλέγει και σε αυτή ανήκουμε και δε θα στηρίξουμε ατομικά συμφέροντα ή επιδιώξεις.

Εμείς δεν είμαστε το παρελθόν για να βαλτώνουμε σε αυτό. Είμαστε το παρόν και το μέλλον.

Δεν υπάρχουν για εμάς δεύτερες ή τρίτες σκέψεις….

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ….