Σάλος με γιατρό που έγραφε ναρκωτικά σε ΑΜΚΑ ασχέτων ασθενών στην Πάτρα

192

Φορτωμένο το ΑΜΚΑ τους με συνταγογραφήσεις ναρκωτικών ουσιών βρήκαν αρκετοί πολίτες από την Αχαία γεγονός που τους προκάλεσε αναστάστωση καθώς στο παρελθόν ουδέποτε και για κανέναν λόγο είχαν την ανάγκη αυτών των ουσιών.  Μετά από πολλές αρκετές καταγγελίες όλα οδήγησαν σε συγκεκριμένο γιατρό ο οποίος διέπραττε αυτές τις συνταγογραφήσεις.
Οπως ανέφεραν στην εφημ «Πελοπόννησος» ασφαλισμένοι, ο συγκεκριμένος γιατρός, εν αγνοία τους, έκανε χρήση του ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες. Όπως ενημερώθηκαν δε, δεν ήταν οι μοναδικοί που έπεσαν θύμα αυτής της παράνομης διαδικασίας αλλά αφορά αρκετούς ασφαλισμένους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών μέσω της προέδρου κ. Άννας Μαστοράκου επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των ασφαλισμένων, ότι πρόκειται για μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών το οποίο συνταγογραφεί μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων με ναρκωτικές ουσίες σε ΑΜΚΑ ασθενών οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη του δραστηριότητα. Η κ. Μαστοράκου είπε ότι το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου έχει ασχοληθεί συστηματικά με το θέμα αυτό. «Τον έχουμε καλέσει σε απολογία. Του έχουμε κάνει προσωπικές συστάσεις. Τον έχουμε παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και επιπροσθέτως έχει επιληφθεί του θέματος και ο εισαγγελέας. Από την πλευρά μας δράσαμε άμεσα και πράξαμε όλα όσα προβλέπονται από το καταστατικό μας και από τον νόμο».

Ωστόσο το παράδοξο είναι ότι παρ’ ότι έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά φαίνεται ότι ο γιατρός συνεχίζει τη δράση του. Κι αυτό προκύπτει από τις συνεχείς καταγγελίες που δέχεται ο Σύλλογος για παράνομη συνταγογράφηση των ουσιών αυτών σε ΑΜΚΑ ανύποπτων ασφαλισμένων.