Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του με τίτλο “ΕΛΛΗΝΕΣ για την πατρίδα”

975
ΕΛΛΗΝΕΣ για την πατρίδα είναι η ονομασία του νέου κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, τ. κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής από την οποία αποχώρησε προσφάτως, ανακοίνωσε όπως αναμενόταν την ίδρυση πολιτικού κόμματος. Ως τίτλο, επέλεξε την σύνθετη έκφραση “ΕΛΛΗΝΕΣ για την πατρίδα”.

Στο πρώτο μέρος του αγγελτήριου διαγγέλματος ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε κατά του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, τόνισε τους μεγάλους εξωτερικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και έκανε διακριτική αλλά ισχυρή επισήμανση για την πληθυσμιακή αλλοίωση που  επιφέρει η συνεχής ροή παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα.  Εμφανίσθηκε ενωτικός και σίγουρος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κόμματός του. Αποκάλυψε ότι το κόμμα του αριθμεί ήδη άνω των 20.000 μελών και τόνισε θα αποκτήσει οργάνωση σε επίπεδο κραταιού Ευρωπαϊκού εθνικού κινήματος.

Αναφέρθηκε περιληπτικά αλλά εμφαντικά στους βασικούς άξονες του προγράμματός του και αποκάλυψε ότι μετά από  δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει την πρώτη ομάδα ισχυρών ονομάτων που θα τον πλαισιώσουν.

«Ύψιστος σκοπός μας» κατέληξε «είναι η επιβίωση του Ελληνισμού. Το σύνθημά μας θα γίνει πράξη με συνεχή και σκληρό αγώνα: “Η Ελλάς ανήκει στους Έλληνες” “Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει”».

Αν και είπε ότι «αφετηρία και σκοπός του νέου πολιτικού κινήματος είναι το έθνος» δεν χρησιμοποίησε ούτε μία φορά τον πολιτικο -ιδεολογικό όρο Εθνικισμός ενώ αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στον όρο Ελληνισμός.

Το Βίντεο των δηλώσεών του ΕΔΩ