Αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ισπανόφωνο σε διαδήλωση για τον Τζωρτζ Φλόιντ. Είναι 29 ετών και ελληνικής καταγωγής

49
Αριστερά ο δράστης Έντγαρ Σαμαντιέγκο και δεξιά το θύμα Σάι Μικαλόνις

Ο ελληνικής καταγωγής 29χρονος αστυνομικός Σάι Μικαλόνις πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του κατά την διάρκεια διαδήλωσης στο Λος Άντζελες. Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν κυρίως αφροαμερικανοί και ισπανόφωνοι οργανώθηκε στα πλαίσια των συντονισμένων διαμαρτυριών με αφορμή τον θάνατο του Τζωρτζ Φλόιντ.

Ο ελληνικής καταγωγής 29χρονος αστυνομικός πυροβολήθηκε από τον ισπανόφωνο Έντγαρ Σαμαντιέγκο, όταν έφτασε μαζί με άλλους συναδέλφους του σε σημείο όπου γίνονταν ταραχές, και η ομάδα στην οποία συμμετείχε επιχείρησε να προσαγάγει ένα άτομο.

Ο Σάι Μικαλόνις νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο δράστης είναι ισπανόφωνος και ταυτοποιήθηκε από βίντεο που υπήρχαν στην περιοχή. Οι αρχές τον εντόπισαν και συνέλαβαν να κρύβεται σε ξενοδοχείο κοντά στο σημείο του πυροβολισμού. Στο δωμάτιο του σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του, βρέθηκε όπλο με διαμέτρημα ίδιο με αυτό που προκάλεσε τον δολοφονικό τραυματισμό του 29χρονου ελληνοαμερικανού αστυνομικού.