Μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη που διαφαίνεται, στην εγκληματικότητα που σκόπιμα αποκρύπτεται και στην υγειονομική βόμβα που υποβαθμίζεται, οι κάτοικοι του δήμου Ερμιονίδας αντέδρασαν. Μαζεύτηκαν με ένα πρόχειρο κάλεσμα, στο λιμάνι του Πορτο Χελίου, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες να πουν πως δεν πάει άλλο. Μαζί τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης.

Οι εκπρόσωποι των Πολιτών, ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και άλλοι αιρετοί που μίλησαν, πρότειναν διάφορες λύσεις. Κοινός τόπος η άποψη ότι «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί». Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ από ιδιώτες έχουν σταματήσει και τα media προβάλλουν συνεχώς αρνητικές εικόνες για αυτή την πανέμορφη περιοχή. Πριν λίγες μέρες μπουλούκια μεταναστών κατευθύνθηκαν στο Κρανίδι, με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Κρανίδι… με την δομή σε καραντίνα…

Η φωτογραφία που ακολουθεί δεν είναι από την Μινεάπολις, αλλά από ψιλικατζίδικο στο κέντρο του Κρανιδίου, εν ώρα καραντίνας της δομής στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”.

Με αφορμή τον κορονοϊό, η κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία και γέμισε την ενδοχώρα με κέντρα φιλοξενίας. Στα ήδη υπάρχοντα όπως αυτό του “Γαλαξία”, εν μια νυκτί μεταφέρθηκαν εκατοντάδες μετανάστες, δίχως υγειονομικό έλεγχο και δίχως γνώση των πολιτών και των δημοτικών αρχών. Περισσότεροι των 500 μεταναστών και ολίγων προσφύγων βρίσκονται δίπλα σε κωμοπόλεις και χωριά των 5.000 κατοίκων συνολικά.

Όπως στη Μαλακάσα έτσι και στο Κρανίδι, οι κάτοικοι απαντούν στην κυβερνητική ολιγωρία βγαίνοντας στους δρόμους. Και όπως είπε και ο Αντ/περιφερειάρχης Βορ. Αιγαίου κ. Χατζηκομνηνός, η λύση δεν είναι η διασπορά τους σε άλλες περιοχές, αλλά ο άμεσος διαχωρισμός προσφύγων μεταναστών και η επαναπροώθησή τους στις περιοχές απ’ όπου διέφυγαν για να μπουν παρανόμως στην πατρίδα μας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας καθιστά έρμαιο των γραφειοκρατών που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, ούτε ξέφραγο αμπέλι στους ύπουλους σχεδιασμούς των γειτόνων μας.

Άκης Αργκάντανος

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν