Προτάσεις Κρανιά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα κρούσματα COVID-19 στην δομή της Ερμιονίδας

97

Με δημόσια τοποθέτησή του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και τ. βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κρανιάς, συντάσσεται με τις απόψεις της Δημοτικής αρχής του Δήμου Ερμιονίδας. Ζητά την άμεση απομάκρυνση όλων των διαμενόντων στην δομή  του ξενοδοχείου «Γαλαξίας», την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και του Αστυνομικού Τμήματος καθώς και την ένταξη της περιοχής σε πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Η ανακοίνωσή του που φέρει τίτλο «Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ», αναφέρει:

Δημήτρης Κρανιάς

«Το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και προβλέψιμο από τα μέσα Μαΐου με την επιστολή αγωνίας του Δημάρχου Ερμιονίδας Ι. Γεωργόπουλου. Το νέο θετικό κρούσμα που εμφανίστηκε μια μέρα μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων δείχνει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Πέρα από την δράση των κρατικών αρχών, η οποία τώρα πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, οφείλει και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), που σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχει την ευθύνη της δομής, να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από την πλευρά της πολιτείας πλέον δείχνει μονόδρομος η άμεση απομάκρυνση όλων των φιλοξενουμένων, η εκ νέου ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και της αστυνομίας, η πλήρης, λεπτομερής και διαφανής πληροφόρηση για την κατάσταση και η ιδιαίτερη επικοινωνιακή ενίσχυση των δυνατοτήτων της περιοχής στο εξαγγελθέν πρόγραμμα επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού.  

Το πρόβλημα είναι δημόσιας υγείας αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε οικονομικό με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή. Ο χρόνος τώρα μετρά διαφορετικά απ΄ ότι λίγες πριν».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΚΡΑΝΙΑΣ

Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας