Η επιτροπή για το 1821 παραχαράσσει την Ιστορία και διχάζει το λαό. Ακούει η Κυβέρνηση;

167

Η παραίτηση της κ. Ευθυμίου από την (ο Θεός να την κάνει) Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τον εορτασμό 200 ετών από την Εθνική παλιγγενεσία, είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ή απλά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου;

Μιλάμε για μια επιτροπή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εν τη γενέσει της. Από τον διορισμό ως Προέδρου της miss 2004 (Ολυμπιακά έργα -αναθέσεις -δισεκατομμύρια κλπ) όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες κατάλαβαν τι θα γίνει.

Μια επιτροπή που χρησιμοποιεί το λογότυπο Greece 2021 και αποφεύγει την λέξη ΕΛΛΑΣ ή έστω HELLAS.

Μια επιτροπή που το στίγμα που δίνει, δεν έχει καμία βάση, ούτε προορισμό σε εορτασμούς της ανα-γέννησης ενός Έθνους.

Μια επιτροπή που στο λογότυπό της δεν υπάρχει η Ελληνική σημαία!!!

Μια επιτροπή που χαρακτηρίζει δικτάτορα το Καποδίστρια, μετά αμαυρώνει την Ιστορική μνήμη του Καραϊσκάκη και την ημέρα που έπρεπε να θυμηθεί το θάνατο της Μπουμπουλίνας προτιμά να αναρτά video για τη δολοφονία Λαμπράκη!!!

Αυτή η επιτροπή προφανώς έχει σχέση με το 1821 όσο και οι ΜΑΟΡΙ (οι συμπαθείς αυτοί ιθαγενείς) με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το χειρότερο είναι ότι έχουν δώσει δείγματα (τα μέλη της επιτροπής), ότι σκόπιμα προσπαθούν να εκτρέψουν το νόημα και τη σημασία της Επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για σκόπιμη και συνεχόμενη προσβολή, αλλοίωση και παραχάραξη της Ιστορίας, όπως αναφέρει και η κ. Ευθυμίου.

Έχω την αίσθηση ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και όσοι τον συμβούλεψαν ή τον εξ-ανάγκασαν να «στήσει» αυτή την Επιτροπή με τη συγκεκριμένη σύνθεση, θα βρει μπροστά του ένα Βατερλό εάν τώρα που είναι νωρίς δεν κάνει αυτό που πρέπει. Το οποίο είναι μονόδρομος και είναι το όπισθεν ολοταχώς στη συγκεκριμένη πορεία οπτικής του 1821 καθώς η διάλυση της συγκεκριμένης επιτροπής (χθες) και η αντικατάστασή της με άτομα που είναι πραγματικά Εθνικά ευαίσθητα και γνώστες του αντικειμένου. Οι τεχνοκράτες και τα επαγγελματικά στελέχη ας μείνουν στην οπισθοφυλακή προς υποστήριξη. Αυτοί είναι ανίκανοι να καταλάβουν το νόημα του τι έγινε ακριβώς το 1821 και τη μεγαλοσύνη των ανθρώπων που το έκαναν ή απλά εκτελούν “άλλα” συμφέροντα….

Χ.Β.Μ