Ας βοηθήσουμε τα αδέσποτα και τους δημότες μας μαζί

45
Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας Χάρης Β Μιχαλακόπουλος

Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου

Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι μας, με το περιορισμό των μετακινήσεων, εκτός από εμάς, ταλαιπωρούνται και πάρα πολλά αδέσποτα ζώα. Χρειάζεται λοιπόν κυρίως θέληση και μυαλό και να βρίσκουμε ή να υιοθετούμαι έξυπνες λύσεις.

Μια τέτοια ιδέα προτρέπουμε και εμείς να ασπαστεί ο Δήμος Πύργου.

Να δώσει κίνητρα στους δημότες μας να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο.

Να βάλει φωτογραφίες στις σελίδες που διαχειρίζεται και να δώσει κίνητρο την μείωση 50% από το λογαριασμό της ΔΕΥΑΠ, όσο καιρό αυτά κρατούνται σε καλή κατάσταση, από αυτούς που θα τα πάρουν. Ευνόητο είναι ότι θα υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός από το Δήμο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης ο Δήμος μπορεί να προμηθεύει με τροφές τα άτομα που θα υιοθετήσουν και να απαλλαγεί παράλληλα με έξοδα από τη φροντίδα αυτών. Έτσι ισοσκελίζεται η «χασούρα» από τη ΔΕΥΑΠ.

Υπενθυμίζουμε στο κόσμο ότι οι Δήμοι παίρνουν αρκετά κονδύλια για τα αδέσποτα ζώα.

Σας παραθέτουμε ως παράδειγμα την προαναγγελία της κίνησης του Δήμου Άργους-Μυκηνών μέσα από το προσωπικό fb του Δήμαρχου Δημήτρη Καμπόσου.

«ΟΠΟΙΟΣ ΥΙΟΘΕΤΉΣΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΏΝ …ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ενισχύουμε την προσπάθεια υιοθεσίας αδέσποτων ζώων!Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν στο site και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Άργους Μυκηνών οι φωτογραφίες των ζώων που μπορείτε να υιοθετήσετε.
Ας μείνουμε λοιπόν «Ολοι μαζί στο σπίτι».