Ανοιχτή επιστολή στον Κυρ. Μητσοτάκη από τον Γιώργο Δημακόγιαννη

217

Ανοιχτή επιστολή στο Πρωθυπουργό της χώρας, από τον Δημοτικό Σύμβουλο και εκδότη-συγγραφέα Γεωργίο Δημακόγιαννη, που αφορά στο τεράστιο θέμα των Εκκλησιών και το Ορθόδοξο Πάσχα των Ελλήνων.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Ρωσία, Σερβία κλπ) έχοντας λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, που ισχύουν για όλους τους δημόσιους χώρους, δεν εξαιρούν τις Εκκλησίες από το σχεδιασμό τους. Έτσι με σοβαρότητα και προσοχή δεν απαξιώνουν το Ορθόδοξο Πάσχα βάζοντας το κάτω από έναν ολετήρα μέτρων.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο Γεώργιος Δημακόγιαννης πριν λίγη ώρα στο προσωπικό του fb:

«ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ τούτη ΩΡΑ η Έκκλησή μας: Δώστε εντολή και ΑΝΟΙΞΤΕ τους Ιερούς Ναούς σε όλη την Χώρα…»
=ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ.ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ=
– Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος!
ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ τούτη ΩΡΑ η Έκκλησή μας: δώστε εντολή και ΑΝΟΙΞΤΕ τους Ιερούς Ναούς σε όλη την Χώρα, όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, κάθε ημέρα, επιτρέψτε στους Ορθοδόξους Έλληνες να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στον γλυκύτατο Ιησού της ακριβής Πίστεώς μας, τον Χριστό της Αγάπης και της Ελπίδος…
– Ναι! Ας κλείνουν οι Ναοί την ώρα των Θείων Ακολουθιών, για να μην υπάρξει συνωστισμός, εντός ή εκτός Ναού! Όλες τις άλλες ώρες όμως, κατά μόνας οι Πιστοί, και με ευθύνη των Ιερέων και των εκκλησιαστικών συμβουλίων και παρισταμένων οργάνων της τάξεως (έχει ενεργοποιηθεί πλην της Αστυνομίας και συμβάλλει το Λιμενικό και η Πυροσβεστική και, γιατί όχι και εθελοντές…) για να τηρηθούν οι αποστάσεις και ό,τι άλλο προβλέπεται για την παρουσία κοινού, τα ίδια ακριβώς όπως στις ανοικτές τράπεζες, στα ανοικτά super market κλπ… Κι όλο αυτό ουσιαστικά ΜΟΝΟΝ για τις κωμοπόλεις και τις πόλεις, την συμπρωτεύουσα και την πρωτεύουσα, γιατί στα χωριά μας, με δεδομένο και αποδεκτό ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις προς αυτά, ορθό το μέτρο, δεν υπάρχει –λόγω ολιγανθρωπίας- κανένα πρόβλημα στην, με τον περιγραφόμενο τρόπο, λειτουργία των Ναών μας!
Έχουμε την ελπίδα ότι την υστάτη τούτη ώρα με προσωπική σας παρέμβαση θα πράξετε εκείνο που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εύχεται και (σιωπηρά ως τώρα) απαιτεί.
Ανοίξτε λοιπόν τις πόρτες των Ναών, Σεβαστείτε την επιθυμία των Ελλήνων που δεν είναι διατεθειμένοι να απεμπολήσουν ούτε να κάνουν εκπτώσεις στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη τους.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω και τα ακόλουθα:
1.- Μην έχετε κανέναν «φόβο»: το πλέον σοβαρό και υπεύθυνο κομμάτι του Λαού που νομίμως εκπροσωπείτε είναι οι Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό το κομμάτι γνωρίζει και τις ατομικές ευθύνες του και τα μέτρα της Πολιτείας και κυρίως σέβεται τους κανόνες.
2.- Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν αποφασιστεί, και δεν αλλάξει κάτι κατ’ εξαίρεσιν για όλη την Αγία Εβδομάδα των Παθών και της Αναστάσεως, δίνετε στον καθένα μας το δικαίωμα να σκέφτεται, να λέει και να γράφει ό,τι θέλει για σας και την κυβέρνησή σας… Δεν διανοούμαστε ότι θέλετε να καταγραφείτε ως ο πρώτος και μοναδικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος που σε καιρό ειρήνης έκλεισε τις πόρτες των Ναών, στις πιο σημαντικές ημέρες της εκκλησιαστικής ζωής!! Την στιγμή μάλιστα που οι πιστοί άλλων θρησκειών, τα τζαμιά, οι παράνομοι μετανάστες και οι …ευπαθείς Ρομά, δεν δείχνουν να υπακούουν ιδιαίτερα στα μέτρα…
3.- Στο γραπτό μήνυμα (sms) των Ορθόδοξων Ελλήνων στο 13033 για την «νόμιμη» επίσκεψή τους στον Ιερό Ναό της περιοχής κατοικίας τους, η Μετακίνησή τους να φέρει αυτοδικαίως τον αριθμό 1, εκεί που εντάσσεται η επίσκεψη στον ιατρό ή στον φαρμακοποιό τους… Όχι για  χάπια και ιατροφαρμακευτική αγωγή αυτή τη φορά, αλλά γιατί και η επίσκεψη στον Ιερό Ναό έχει ιαματική και θεραπευτική ωφελιμότητα, αφού οι Άνθρωποι δεν είμαστε μόνον σάρκα και οστά, είμαστε και ψυχοπνευματικές οντότητες, με ανάγκες υπαρκτές και ανελαστικές και προς τα εκεί…
4.- Έτσι ναι, να ΜΕΝΟΥΜΕ ήσυχοι ΣΠΙΤΙ!!
Αλλιώς, μεγάλες οι ανησυχίες μας…
Αρεόπολη, Σάββατο του Λαζάρου, 11-4-2020
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
[εκδότης Αδούλωτης Μάνης – Λακωνίας Οδού]