Πως η Ταϊβάν νίκησε τον Κορωναϊό. Κράτησε ζωντανή την οικονομία της και τους κατοίκους της, κόντρα στα σχέδια του Π.Ο.Υ.

406

Ένα εκπληκτικό άρθρο –έρευνα, που δημοσιεύεται στο https://www.newsbeast.gr/ καταγράφει το success story στην χώρα που ο Π.Ο.Υ. θεώρησε ότι κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω της γειτνίασης με την Κίνα και της καθημερινής μετάβασης εκατοντάδων χιλιάδων Ταϊβανών σε χώρους εργασίας στην Κίνα.

Η Ταϊβάν αγνόησε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και εφάρμοσε ένα δικό της μοντέλο, πολύ σκληρής παρακολούθησης της εξάπλωσης της νόσου, χωρίς να κλείσει την οικονομία της και χωρίς να απομονώσει του κατοίκους της, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία.

Η αμεσότητα της αντίδρασης, η αρτιότητα της οργάνωσης, η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και η σοβαρότητα των κυβερνητικών στελεχών επέφεραν το αποτέλεσμα -παράδειγμα στην παγκόσμια κοινότητα, που ήδη αντιμετωπίζει το σχέδιο δράσης της Ταϊβάν ως εναλλακτικό πρότυπο, σε αντίθεση με τα ακολουθούμενα καταστροφικά για την οικονομία μοντέλα από την Ελληνική και άλλες κυβερνήσεις..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και προβληματισθείτε για τον τρόπο (και ίσως και τα κίνητρα) δράσης των κυβερνητικών παραγόντων.

Ολόκληρο το άρθρο στον σύνδεσμο:

https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/6174722/pos-i-taivan-nikise-ton-koronoio