Ολυμπιακοί Αγώνες. Κανονικά οι Τελετές Αφής και Παράδοσης της Φλόγας

248

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (5 Μαρτίου 2020) που αφορά τη τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία, στις 19 του μηνός, αλλά και η άφιξη της στο Τόκιο, την επόμενη ημέρα, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων το προσεχές καλοκαίρι.

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι Τελετές Αφής, (12 Μαρτίου), Παράδοσης, (19 Μαρτίου) της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020» καθώς και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

 Στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της ΕΟΕ, σχετικά με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αποφασίστηκε, ότι ανάλογα με τις εξελίξεις, την προσεχή Δευτέρα 9/3, θα οριστικοποιηθούν οι ημέρες και ώρες παραλαβής του μειωμένου αριθμού των διαπιστεύσεων (δεν αφορά τα ΜΜΕ)».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων στην ιαπωνική πρωτεύουσα, Γιοσίρο Μόρι είπε επίσης ότι αυτές οι εκδηλώσεις  θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία παιδιών, για προληπτικούς λόγους, λόγω της απειλής του κορωνοϊού (Covid-19).

Ο Ιάπωνας αξιωματούχος μάλιστα τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αναβολής της διοργάνωσης.