Μια ακόμη εύστοχη παρέμβαση του νεοσύστατου “Δικτύου Αυτοδιοικητικών” είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” προτείνει να αναλάβουν οι αιρετοί την πρωτοβουλία προληπτικών ελέγχων με την μέθοδο αντισωμάτων –Rapid test που εφάρμοσε με επιτυχία η Νότια Κορέα και άλλες χώρες εντοπίζοντας άμεσα όσους προσβάλλονται και εμποδίζοντας έτσι την μετάδοση του ιού με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των θανατηφόρων κρουσμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση –παρέμβαση του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”, η κατάθεση εισφορών σε λογαριασμό για την καταπολέμηση του Κορωναϊού κινδυνεύει να μετατραπεί  σε ένα νέο σκάνδαλο “Ταμείου Μολυβιάτη”, απ’ όπου -ως γνωστόν- φαγώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την εφαρμογή των rapid test θα απλωθεί μια ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στους Δήμους (Βοήθεια στο Σπίτι, Γηροκομεία, Εργάτες καθαριότητας, Διοικητικοί υπάλληλοι) και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους και τις Τοπικές Κοινωνίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για προσφορά του 50% των αμοιβών κάθε Αυτοδιοικητικού παράγοντα, υπέρ ενός Ταμείου στήριξης του αγώνα κατά του Κορωναϊού είναι ατελέσφορη και αναποτελεσματική.

Παρά την καλή πρόθεση η συλλογή αυτών των χρημάτων και η διάθεσή τους με τον τρόπο που προτείνει θα οδηγήσει μοιραία στην δημιουργία ενός νέου Ταμείου Μολυβιάτη, στην ανεξέλεγκτη διάθεσή τους, στην κατασπατάληση των εισφορών μας και τελικά στην απουσία αυτών των πολύτιμων πόρων από τα μέτρα προστασίας των Δημοτών μας.

Ως Δίκτυο Αυτοδιοικητικών προτείνουμε, τα εισφερόμενα χρήματα να διατεθούν από κάθε Δήμαρχο, για την αγορά Rapid test και την χρήση αυτών των αστραπιαίων προληπτικών μέσων, προς ανίχνευση των ύπαρξης του Κορωναϊού στους τρόφιμους και εργαζόμενους των Γηροκομείων, των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και εν γένει στο Διοικητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας.

Το κόστος των Rapid test κυμαίνεται από 20 ευρώ έως 30 ευρώ ανά εφαρμογή, έναντι των 90 έως 180 ευρώ που ήδη δαπανώνται (και εξ αιτίας του κόστους τους δεν χρησιμοποιούνται ευρέως από την πολιτεία). Τα Rapid test είναι εύκολα στην χρήση (όπως τα τεστ για το ζάχαρο) και απολύτως αξιόπιστα στην ανεύρεση των θετικών ως προς τον Κορωναϊό. Γίνονται απολύτως αξιόπιστα και για τους αρνητικούς εφ’ όσον υποβληθούν σ’ αυτά 2 φορές με απόσταση 5 ημερών.  

Ζητάμε από τους συναδέλφους Αιρετούς να μην πετάξουν τα χρήματα της συνεισφοράς τους σε κρατικές καταβόθρες αλλά να τα χρησιμοποιήσουν υπέρ των κοινωνιών που τους εξέλεξαν και τις οποίες οφείλουν να υπηρετούν.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε παραγγελίες ώστε μέχρι τις 15 Απριλίου να μπορεί να γίνει μαζικότερος ο έλεγχος και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας των συνδημοτών μας, όπως έγινε στην Νότια Κορέα που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο αντιμετώπισης της απειλής».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΚΡΟΜΟΛΙΟΥ:
Να θυμίσουμε ότι το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” που αποτελείται από ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς εκλεγμένους σε περισσότερους από 30 Δήμους της Ελλάδος, είχε πρωτοεμφανισθεί στις 16 Μαρτίου 2020, προτείνοντας την άμεση επανασύνδεση και την αναστολή διακοπών στους καταναλωτές νερού. Η πρόταση του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών” είχε τύχει θετικής αποδοχής από δεκάδες Δήμους και υποστηρίχθηκε πολιτικά από τα “Δίκτυα Πολιτών” δεκάδων πόλεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

https://akromolio.gr/2020/03/%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83/

 

https://akromolio.gr/2020/03/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b1%cf%82-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80/

 

https://akromolio.gr/2020/03/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3/

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν

Αυτή την Κυριακή ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024”

Διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαίου, ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024” στο δήμο της Επιδαύρου. Μέσα από…

% μέρες πρίν