ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020! Όλη η πόλη μια σκηνή! Το πρόγραμμα του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού!

68

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει το Ναύπλιο με την τελετή έναρξης της Αποκριάς!Μασκαρευτείτε και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ναύπλιον: Ώρα 12:00

Μέσα από ένα ξεχωριστό δρώμενο το οποίο θα αναβιώνει στο εξής το κάλεσμα συμμετοχής στο καρναβάλι, η πόλη ετοιμάζεται, μασκαρεύεται και γιορτάζει!

Ντελάληδες, τυμπανιστές και καρναβαλιστές προβάρουν τις φορεσιές τους ώστε το πρωί της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο δρόμο να φθάσουν στην Πλατεία Συντάγματος, διαλαλώντας την έναρξη της Αποκριάς, μέσα από ένα σύγχρονο θέαμα, σηματοδοτώντας με το δικό τους ανεπανάληπτο τρόπο το 30ο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Συμμετέχουν:

  • Το Σύνολο Κρουστών της Φιλαρμονικής ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου
  • Σχολή χορού Τάτση
  • Η Ομάδα ζογκλερ Χ-Saltibagos
  • Τα τμήματα Ενόργανης και Ακροβατικής γυμναστικής του Αθλητικού Συλλόγου «ΟΛΥΜΠΙΑ»
  • Η Ομάδα Cheerleading του Πολιτιστικού, Αθλητικού, Γυμναστικού Προοδευτικού Συλλόγου «Χοροκίνηση»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Δρέπανο, ώρα 19:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Δρεπάνου διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Δρεπάνου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ασίνη, ώρα 17:00

Το  Σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις με κατασκευή μάσκας, κατασκευή στολής Αρλεκίνου και παρουσίαση της ιστορίας της στο Δημοτικό Σχολείο της Ασίνης.

Κάντια, ώρα 18:00

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας αναβιώνει το έθιμο με τις φωτιές στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου με μουσική, χορό, διασκέδαση και κεράσματα για όλους.

Νέο Ροεινό, ώρα 18:30

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» πραγματοποιούν παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στον αύλειο χώρο του Δημοτικού τους Σχολείου με σουβλάκια, μουσική και χορό.

Ανυφί

Πανταζής Royal, ώρα 20:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου «Ο Μάη Νικόλας» γιορτάζει την αποκριά στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00)

Η χορευτική ομάδα της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ μας ξεσηκώνει με αποκριάτικους μιμητικούς χορούς.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου (Ταβέρνα «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΟΥΠΙΑ», ώρα 12:00)

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του.

FοugaroNέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

Αποκριάτικο παραμύθι «Το καρναβάλι των Ζώων»

Αφήγηση: Φούλη Λουκά

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Κυλικείο Αναψυκτηρίου Κολυμβητηρίου, ώρα 17:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή. Ομάδα animateur θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ανυφί (1ο Αγγελοπούλειο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 08:30)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Αγγελοπούλειου Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου με μασκαρεμένους τους μικρούς μας φίλους επισκέπτονται όλα τα  χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας ξεκινώντας από το Ανυφί, την Πουλακίδα,  τη Μιδέα, το Μάνεσι,  με τελικό προορισμό το χωριό του Παναριτίου όπου θα γλεντήσουν με αποκριάτικα τραγούδια και κεράσματα.

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργολίδας, ώρα 10:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αργολίδας τσικνίζουν στον αύλειο χώρο του Σχολείου τους.

Λύκειο Αγίας Τριάδας, ώρα 10:00

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  Γενικού Λυκείου Αγίας Τριάδας τσικνίζουν στον αύλειο χώρο του σχολείου τους.

Νηπιαγωγείο Ανυφίου, ώρα 11:00

Η Νηπιαγωγός και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ανυφίου, γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, τσικνίσματα και πολύ κέφι.

1Ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, τσικνίσματα και πολύ κέφι.

Δρέπανο (Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Δρεπάνου αναβιώνουν το έθιμο της Αποκριάς γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη.

7ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά  στο χώρο του σχολείου τους.

Άγιος Αδριανός (Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00)

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Αγίου Αδριανού αναβιώνουν το έθιμο της Αποκριάς γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη.

Αραχναίο, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αραχναίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού με σουβλάκια, μουσική και πολύ κέφι!

Ναύπλιο (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΣΕ – ΠΑΡΚΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Ώρα 11:30)

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου καλωσορίζει την Αποκριά, παρουσιάζοντας θεατρικό αποκριάτικο δρώμενο.

Δημοτικό Σχολείο Ιρίων, ώρα 11:30

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιρίων, διοργανώνει αποκριάτικη γιορτή στο χώρο του σχολείου για τους μικρούς μας φίλους.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ώρα 11:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, μασκαράδες, γαϊτανάκι, τσικνίσματα και πολύ κέφι.

Χώρος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» (Αλικαρνασσού 10). ώρα 17:30

Το Δημιουργώ μαζί με όλους τους μικρούς φίλους του χορεύει και γιορτάζει… σε ρυθμούς αποκριάτικους! Ψήνονται … πολλές εκπλήξεις!

Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου  γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στον αύλειο χώρο του σχολείου τους.

ΠΡΟΝΟΙΑ – Μαρμαρένια Βρύση, ώρα 19:00

Η ομάδα Libera Musicae «ΚΡΟΥΣΤΙΚ»  με την χορευτική ομάδα «ΦΙΛΟΙ ΠΛΙ» μασκαρεμένοι και με πολύ κέφι ξεκινούν από  την οδό 25ης Μαρτίου( Εργατικό Κέντρο), περπατώντας στα σοκάκια της Πρόνοιας χορεύουν και τραγουδούν, με τη συνοδεία πνευστών,  κρουστών και παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών.

Ξεσηκώνουν τον κόσμο και καταλήγουν στην Μαρμαρένια Βρύση… ώρα 20:30  για να διασκεδάσουν με τραγούδια λαϊκά, νησιώτικα και δημοτικά από την ορχήστρα αξιόλογων καλλιτεχνών και μουσικών, τους Γιάννη Καζά, Γιάννη Δρίτσα, Νατάσσα Γκολφίνου, το Βασίλη Διαμαντή στο κλαρίνο, το Γιώργο Κολλιό στα πλήκτρα, τον Πέτρο Χορμή στα τύμπανα, τον Χρήστο Κούτρα στην κιθάρα και το μπουζούκι, τον Δαυίδ Νέμιο στα κρουστά.

Πουλακίδα, ώρα 19:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Άγιος Αδριανός, ώρα 19:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αδριανού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού, διοργανώνουν τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ελάτε να διασκεδάσουμε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ναύπλιο, ώρα 18:30 (Μουσικό Σχολείο Αργολίδας)

Το Σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας δίνει το ρυθμό στην παλιά Πόλη του Ναυπλίου ¨δια- τυμπανίζοντας¨ το κέφι και τη χαρά στους κατοίκους της πόλης.

Υπεύθυνος: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Νέα Τίρυνθα, ώρα 19:00

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί, στην κεντρική πλατεία, βραδιά γλεντιού με το αποκριάτικο άναμμα της φωτιάς, σουβλάκια, μουσική και χορό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αποκριάτικος χορός του ΚΑΠΗ Δήμου Ναυπλιέων.

Fougaro – Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

Αποκριάτικο παραμύθι «Το γαϊτανάκι»

Αφήγηση: εθελόντρια Κατερίνα Δήμα

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος – Τριανόν, ώρα 12:00)

Εργαστήρι κατασκευής βενετσιάνικης μάσκας από γύψο, ζωγραφική και τεχνικές διακόσμησης με υφάσματα, πούπουλα, χάντρες και πολλά άλλα υλικά.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αποστολίδη Ντόρα (ART FACTORY)

Ναύπλιο, ώρα 18:00 (ΤΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ)

Άλλη μια χρονιά  το Γαϊτανάκι έχει την τιμητική του !

Από την Πλατεία Τριών Ναυάρχων, η Χορευτική Ομάδα του Σωματείου «Φίλοι ΠΛΙ», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ», η Χορευτική Ομάδα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, η Σχολή Χορού Τάτση και η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, κρατώντας τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους, χορεύουν κυκλικά, συμβολίζοντας το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας και τερματίζουν στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζοντας να μας διασκεδάζουν!

Τη σκυτάλη παίρνει το μουσικό σχήμα ΤΡΕΙΣ & ΜΙΑ BAND, μία παρέα μουσικών που ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 2012 με αγάπη και μεράκι για τη μουσική. Θα μας διασκεδάσει με λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Αργά… η  Χορευτική Ομάδα « Φίλοι ΠΛΙ» σας περιμένει στο café Modus σε ξέφρενο αποκριάτικο party.

Δενδρά, ώρα 18:30

Το Τοπικό Συμβούλιο Μάνεσι διοργανώνει αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στο Ηρώο.

Ασίνη, ώρα 17:00

Το  Σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» πλέκοντας το γαϊτανάκι, χορεύοντας και διασκεδάζοντας,   θα απλώσει τις πολύχρωμες κορδέλες του στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Ασίνης.

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Πανταζής Royal, ώρα 19:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

Αγία Παρασκευή – Τσέλο, ώρα 19:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στον χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος με  μουσική, χορό και άφθονο κρασί!

Ναύπλιο (Παλιά Πόλη, ώρα 20:00)

Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αργολικό, ώρα 11:00

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αργολικού διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού του Σχολείου.

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε όλοι μαζί, εσείς να βάλετε το κέφι κι εμείς τα σουβλάκια, το κρασί, τη μουσική και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:30)

«Σ’ αυτόν τον κόσμο που’ μαστε άλλοι τον είχαν πρώτα, εμείς τόνε χαιρόμαστε κι άλλοι τον καρτερούνε».

Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού παρουσιάζει τοπικούς χορούς και αποκριάτικα έθιμα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Fougaro – Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

«Αποκριάτικα Παραδοσιακά Παραμυθοτράγουδα» με τη Γεωργία Μήκου

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00)

Τα παιδιά ζωγραφίζουν χαρταετούς!

Το Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, δημιουργεί υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι χαρταετού. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά  6 έως 12 ετών.

Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ευφάνταστους χαρταετούς οι οποίοι θα μεταφέρουν στον ουρανό αισιόδοξα μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας, πλημμυρίζοντας τον Αναπλιώτικο ουρανό την Καθαρά Δευτέρα με ομορφιά  και θετικά μηνύματα προς όλους τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες της.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Εικαστικός κ. Μάγδα Μάρα

Εστιατόριο – Ταβέρνα Κοκορομύτης, ώρα 12.30

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου, διοργανώνει αποκριάτικο χορό.

Πανταζής Κεφαλάρι, ώρα 13:00

Ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας ¨Η ΘΡΑΚΗ¨ πραγματοποιεί αποκριάτικο χορό με θρακιώτικη και ποντιακή μουσική στην κοσμική ταβέρνα Πανταζής Κεφαλάρι με πολύ κέφι και διασκέδαση!

Ίρια, ώρα 18:00

Το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων διοργανώνει στην κεντρική πλατεία του χωριού ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του. Άναμμα φωτιάς,  φαγητό, κρασί και πολλή… πολλή διασκέδαση!

Μιδέα, ώρα 19:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας «Η Αλκμήνη» διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στην πλατεία του χωριού με φωτιές, σουβλάκια και πολύ κέφι!   

Ναύπλιο, ώρα 19:00

Το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου τραγουδά καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στα δρομάκια της πόλης μας.

Δρέπανο, ώρα 19:30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρεπάνου προσκαλεί όλους στο      «Άναμμα της φωτιάς» στην πλατεία του χωριού.

Ελάτε να γιορτάσουμε την Αποκριά, να ξεφαντώσουμε, όπως αρμόζει στη μέρα! Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Φορέστε την στολή σας και την καλή σας διάθεση.

Μουσική, σουβλάκια, κρασί, παραδοσιακές γκόγκες και γλυκιά γαλατόπιτα σας περιμένουν…

Έχοντας τελειοποιήσει τη μεταμφίεσή μας ψάχνουμε να βρούμε εκείνον που δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε.

Robert Brault

Πόσους μπορείτε να ξεγελάσετε?

Χώρος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» (Αλικαρνασσού 10) ώρα 18:00

Το Δημιουργώ για ακόμη μια Αποκριά τα έθιμα κρατά, γαλόπιτα ετοιμάζει, την Τυρινή γιορτάζει! Τα παιδιά συμμετέχουν στην κατασκευή της παραδοσιακής γαλόπιτας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Άρια (6ο Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00)

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνουν γλέντι στον αύλειο χώρο του σχολείου.

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου γιορτάζει  την Αποκριά στον αύλειο χώρο του Σχολείου με μουσική, χορό  και πολύ κέφι.

2ο Λύκειο Ναυπλίου, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τους μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου γιορτάζουν την Αποκριά στον αύλειο χώρο του Σχολείου τους.

Νέα Τίρυνθα

Δημοτικό Σχολείο, ώρα 11:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας πραγματοποιεί την καθιερωμένη γιορτή του στο πλαίσιο εορτασμού της ΑΠΟΚΡΕΩ!

4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, ώρα 12:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στον αύλειο χώρο του.

Πυργιώτικα, ώρα 18:30

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» προσκαλεί όλους, στην καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου. Γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν γκόγκες, το αγαπημένο φαγητό της Αποκριάς. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιές και πολύ… πολύ κέφι.

Μάνεσι, ώρα 18:30

Το Τοπικό Συμβούλιο Μάνεσι διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Λευκάκια, ώρα 19:00

Η Τοπική Κοινότητα Λευκακίων διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές, σουβλάκια, μουσική και χορό. Ελάτε να διασκεδάσουμε!

Ναύπλιο, ώρα 20:00

Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα της Χορωδίας του ΔΟΠΠΑΤ, η Νεανική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ «Choirobics» και η Παιδική Χορωδία Ναυπλίου «TAMPERAMENTO» με συνοδεία οργάνων, προσφέρουν κέφι και χαρά με τα τραγούδια τους στο παλιό Ναύπλιο και ενώνονται με τον κόσμο για να γιορτάσουν την Αποκριά.

Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ταβέρνα «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΙΟΥΠΙΑ», ώρα 20:30

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Αδριανού διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Fougaro Artcenter,  ώρα 10:00

Αποκριάτικο party ενηλίκων!

Ντυθείτε δίσεκτο έτος και ελάτε να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε!

DJ Set Βασίλης Οικονομόπουλος

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00)

Για 30η συνεχή χρονιά περιμένουμε τους φίλους μας στο

«Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».

Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Fougaro – Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

«Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες»

Αφήγηση: εθελόντρια Ελένη Καλογεροπούλου

Ναύπλιο (Πλατεία Συντάγματος – Τριανόν, ώρα 12:00)

Εργαστήρι κατασκευής βενετσιάνικης μάσκας από γύψο, ζωγραφική και τεχνικές διακόσμησης με υφάσματα, πούπουλα, χάντρες και πολλά άλλα υλικά.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αποστολίδη Ντόρα (ART FACTORY)

Πυργιώτικα, ώρα 16:30

«Να φτιάξουμε τα πιο όμορφα μαρτάκια»

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», τηρώντας παραδόσεις και έθιμα αιώνων, καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους στην πλατεία του χωριού για να φτιάξουν και να φορέσουν τα πιο όμορφα μαρτάκια από κόκκινη και άσπρη κλωστή για να μην τους     « κάψει» ο ήλιος.

Άρια, ώρα 18:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Αρίας διοργανώνουν αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική, χορό, άφθονο κρασί και τσικνίσματα.

Πανταζής Royal, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου διοργανώνει τον  αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Πανταζής Royal, ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα.

Παναρίτι, ώρα 18:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Παναριτίου καλούν μικρούς και μεγάλους φίλους σ’ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιές, σουβλάκια, χορό και άφθονο κρασί στην πλατεία του χωριού. Ομάδα animateur θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Ασίνη, ώρα 19:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης  διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Πλατανίτι, ώρα 20:00 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει το καθιερωμένο του αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με μασκαράδες, φωτιές και χορό.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα 20:00

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Σωματείο «Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο».

Το ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΥ HELIX με δεκαμελή θίασο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) παρουσιάζει  θέαμα Δρόμου «Κωμωδία Δρόμου με Πλάνες και Όνειρα». Είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους εμπνευσμένη από την Commedia Dell’ Arte. Εντυπωσιακές φιγούρες σε ξυλοπόδαρα, αναγεννησιακή μουσική, ζογλερικά και κωμικές καταστάσεις, σκηνές με φωτιές και πυροτεχνήματα… θα μας εντυπωσιάσουν!

Στη συνέχεια… θεατρικές ομάδες και καρναβαλιστές Δρόμου ξεκινούν το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… Παίζουν με το κοινό, «παγώνουν» και όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας,  όπου τα Ντόμινο και ομάδα από την κάτω Ιταλία με τους ήχους και τον ρυθμό της ταραντέλας παρασύρουν τους καρναβαλιστές να ακολουθήσουν τα βήματά τους!

Πανταζής Royal, ώρα 21:00

Ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας διοργανώνει τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του στο Πανταζής Royal, στη Δαλαμανάρα με ζωντανή μουσική!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ναύπλιο

Παλιά Πόλη, ώρα 11:00

Ομάδα κυριών με ρούχα εποχής περπατούν στα σοκάκια της πόλης και φωτογραφίζονται μαζί σας!

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Η Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz, ρυθμούς και μελωδίες swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς!

Διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Fougaro– Νέα Βιβλιοθήκη, ώρα 12:00

Αποκριάτικο παραμύθι «Ο Ζαβολιάρης Χαρταετός»

Αφήγηση: Ρίτα Ζηκίδου

Fougaro Artcenter,  ώρα 12:00

Παιδικό party μασκέ!

Ντυθείτε κι ελάτε να χορέψουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς στο φετινό party στο Ξύλινο Κιόσκι! Face painting, μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά!

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00

Η Σχολή Χορού Τάτση, ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και  η Ομάδα Χορού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακά αποκριάτικα χορευτικά δρώμενα.

Ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία, ώρα 20:00

Η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού «Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ» πραγματοποιούν τον ετήσιο αποκριάτικο χορό στην κοσμική

ταβέρνα Αλέξανδρος στον Προφήτη Ηλία με πλούσιο μενού, πολύ κέφι και διασκέδαση!

ΤΟΛΙΑΝΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ, ώρα 10.30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού,  διοργανώνουν στο κέντρο του Τολού αποκριάτικο ξεφάντωμα και γλέντι για παιδιά και όσους νιώθουν παιδιά!  Στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή,  η οποία ξεκινά από την οδό Σέκερη, γιορτάζουμε με παρέλαση καρναβαλιστών, διασκεδαστές που επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, face painting…και πολλά παραδοσιακά κεράσματα.  Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί μια αξέχαστη και τρελή Τολιανή Αποκριά!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ώρα 17:00

Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από την οδό Σιδηράς Μεραρχίας – Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου, με πορεία τις οδούς Συγγρού, Λεωφόρο Αμαλίας, Κωλέττη, καταλήγοντας  καρναβαλιστές και άρματα στο λιμάνι Ναυπλίου (θέση Π).

Ένα καρναβάλι δρόμου με γιγάντιες πολύχρωμες μαριονέτες. Μια παρέλαση όπου φανταστικές φιγούρες ανθρώπων και ζώων κινούνται με ρυθμό ανάμεσα στους καρναβαλιστές  από  σχολεία και  φορείς του Δήμου μας. H Καρναβαλική πορεία πλαισιώνεται από τους BATUKA, σε ξέφρενους ρυθμούς και όλοι μαζί συνοδεύουν το Βασιλιά Καρνάβαλο προς την καύση του… με χορό, γέλιο και αποκριάτικη διάθεση!

Πολύχρωμα βεγγαλικά θα γεμίσουν τον Αναπλιώτικο ουρανό,   οι χορευτές του   Paso Latino μας διασκεδάζουν σε ρυθμούς latin, salsa, bachata και animation!

Το γλέντι συνεχίζεται με συναυλία … έκπληξη!

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή.