Ελλάδα της σιωπής, Ηλεία της ντροπής…

512

της Νάντια Μανιάτη

Γυρίζοντας στο 1995 διαπιστώνω με λύπη ότι και τότε, δηλαδή πριν από 25 χρόνια όπως και σήμερα, συνεχίζουμε να μιλάμε ακριβώς για τα ίδια προβλήματα όπως την κατασκευή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, την ίδρυση ΑΕΙ, τη διαχείριση των απορριμμάτων κτλ..κτλ..

Νάντια Μανιάτη

Άρα μιλάμε για χρόνια προβλήματα στα οποία έρχονται να προστεθούν και σημερινά όπως το μεταναστευτικό. Προβλήματα τα οποία κανένας δεν έλυσε.. Κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση….!
Έτσι η Ηλεία και ο Πύργος μας, συνεχίζει την πρωτιά στην υποβάθμιση με την κλειστή δομή μεταναστών και προσφύγων που λένε ότι θα κατασκευαστεί στο Επιτάλιο.
Αναρωτιέμαι τα τελευταία 25 χρόνια που έχω δικαίωμα ψήφου και παρακολουθώ όλους τους αιρετούς μας από πολύ κοντά, τί κάνουν εκτός από το να μας θυμούνται μόνο προεκλογικά.;;
Είναι ανίκανοι ή αδιάφοροι τελικά στο να διαχειριστούν τα τόσο σοβαρά προβλήματα.;

Η δομή θα φέρει την ανάπτυξη στην Ηλεία ;;
Μόνο από την ύπαρξη της Αρχαίας Ολυμπίας και τον τουριστικό χαρακτήρα του νομού, θα έπρεπε να ζητήσετε εξαίρεση κύριοι αιρετοί, αλλά ούτε κι αυτό δεν είστε ικανοί να αξιοποιήσετε… και εννοώ το όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας… γιατί αν θέλατε θα είχατε ζητήσει αυτά τα 96 χλμ θανάτου, να είχαν χαρακτηριστεί ως ευρωπαϊκός δρόμος, έργο που σταματά κι αυτό μέχρι την Πάτρα.
Με ξέρετε, σας ξέρω, σας ψήφιζα… μέχρι χθες όμως……..

Σας ευχαριστούμε όλους για το θάψιμο του τόπου μας…
Και πώς τους λέμε αυτούς που θάβουν..;

Νεκροθάφτες θαρρώ…..

Υ. Γ: Αν λέω ανακρίβειες, διαψεύστε με..!

(αντιγραφή του κειμένου από το face book της γνωστής δημοσιογράφου Νάντια Μανιάτη  Οι φωτογραφίες είναι επιλογή του akromolio.gr)