ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ: «Η Ελληνική Γλώσσα είναι μία και ενιαία. Οξύνει τον εγκέφαλο και την νόηση»

329

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, η πρώτη διάλεξη/ομιλία που διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή, ιστορικό και κλασσικό φιλόλογο κ. Αντώνη Αντωνάκο.

Το θέμα της διάλεξης με τίτλο “Ελληνική Γλώσσα: Το ύψιστο εργαλείο του νου”, καθήλωσε το κοινό, ενώ ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, παρεβρέθη καθ’όλη τη διάρκεια της διαλέξεως.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αντωνάκος με την ομιλία του, απέδειξε πως η Ελληνική Γλώσσα είναι μία και ενιαία, παρά τις διαφορετικές εκδοχές της στο διάβα των αιώνων. Επιπρόσθετα, με επιστημονικά και ιατρικά στοιχεία, έδειξε το πόσο η Ελληνική Γλώσσα οξύνει τον εγκέφαλο και την νόηση. Τέλος, η διάλεξη αναφέρθηκε στα σημεία των καιρών, την ανορθογραφία που επικρατεί γύρω μας και πόσο αυτό το γεγονός επιδρά σε όλα αυτά που βιώνουμε ως άτομα, ως κοινωνία, ως χώρα και έθνος.

Με το πέρας της εκδήλωσης, το Δίκτυο Πολιτών Λαυρίου βράβευσε τον κ. Αντωνάκο για την μακροχρόνια, επίπονη και επίμονη προσπάθειά του, για την διάσωση και την ορθή χρήση της Ελληνικής γλώσσας.

Η βραδυά έκλεισε με γεύμα σε τοπικό εστιατόριο του Λαυρίου, παρουσία των συντελεστών της εκδήλωσης και του κυρίου Αντωνάκου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ, σε ανακοίνωσή του τονίζει «την πίστη του στις αρχές της διατήρησης και μεταλαμπάδευσης όλων των αξιών του Ελληνισμού στις επόμενες γενεές, και ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Τον Δήμο Λαυρεωτικής για την παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας του Μηχανουργείου, τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Λουκά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ του κ. Ιωάννη Γιαννάκενα, το κοινό που παρευρέθη καθώς και τον ομιλητή κ. Αντωνάκο για την διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον σκοπό αυτόν».