Οι αιρετοί… ο “Φιλόδημος” …και ο Θεοδωρικάκος ως Μωάμεθ ο “Πορθητής” της Αυτοδιοίκησης

140

Έχουμε  αρθρογραφήσει αρκετά, είναι αλήθεια, για τον Υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο. Ευθύνεται ο ίδιος που φροντίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα, σχεδόν πάντα, με τι όποιες “τομές” θέλει να επιβάλλει στον χώρο ευθύνης του.

Το όποιο κομματικό του παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να λησμονείται. Προέρχεται από τη ΚΝΕ και αφού μεταπήδησε στο Συνασπισμό μετά πήγε στο ΠΑΣΟΚ και τελικά βρέθηκε στη “μεγάλη αγκαλιά” της ΝΔ και μάλιστα εκ δεξιών!!! του  σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος τον Υπουργοποίησε αμέσως!!… Αυτά τα ολίγα για να ξέρουμε για ποιόν μιλάμε.

Είναι ο Υπουργός που, το καλοκαίρι ΔΙΕΓΡΑΨΕ τις επιλογές στη κάλπη ΟΛΟΥ του Ελληνικού λαού, καταργώντας στην ουσία την απλή αναλογική, η οποία ήταν και το σύστημα με το οποίο διεξήχθησαν οι εκλογές το Μάιο του 2019 ΕΔΩ. (Κάτι που αργά ή γρήγορα θα το καταδικάσουν ως αντισυνταγματικό όλα τα αιρετά όργανα και προφανώς και τα όργανα της δικαστικής εξουσίας ΕΔΩ). Τώρα φέρνει στο προσκήνιο την κατάργηση του προγράμματος “Φιλόδημος” ή με μια άλλη ανάγνωση τον μεταφέρει ή τον μετονομάζει σε «Νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Tοπική Aυτοδιοίκηση».

Δεν θα μπούμε στη λογιστική πρακτική που χρησιμοποιεί στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή (που αλλού στο ΣΚΑΙ!!!) ΕΔΩ.

Θα πούμε μόνο μετά από μια πρώτη μελέτη ότι πραγματικά είναι απορίας άξιο, πως χιλιάδες αιρετοί σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούν αδρανείς έναν Υπουργό να καταργεί κάτι που οι Δήμοι το έβλεπαν ως θεμέλιο λίθο και πολύ καλό εργαλείο και να το μεταθέτει έτσι απλά στο μέλλον και μάλιστα να το εντάσσει στο ΕΣΠΑ (Περιφερειακά ή Τομεακά Προγράμματα), χωρίς καμία ανάλυση από πού θα λείψουν αυτά τα 2 δισεκατομμύρια!!!…

Κλείνουμε αυτή τη πρώτη ενασχόληση με ένα τόσο σοβαρό θέμα με 2 ευχές.

α) ο κ. Θεοδωρικάκος να μην διαλύσει τα πάντα στην Αυτοδιοίκηση και κυρίως να μην της πάρει όλη την αυτοτέλεια της και να την καταντήσει ζητιάνο της Κεντρικής εξουσίας και

β) Να έχουμε κάνει λάθος στη κρίση μας. Ο κ. Υπουργός να κατέχει τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια και να αποδειχθεί  ο μέγας μάγος και αναμορφωτής της τοπικής αυτοδιοίκησης!! (δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ίσως να υπάρχουν και αιρετοί που το πιστεύουν αυτό, με ή χωρίς κομματικά γυαλιά. Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου).

Χ.Β.Μ.