Η κυβέρνηση, με απόφαση Θεοδωρικάκου απαγορεύει στους μικρούς συνδυασμούς να θέτουν υποψηφιότητα για τα δημοτικά όργανα

323

Η αποκάλυψη που έρχεται στο φως από την ανακοίνωση –καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου” πρέπει να προβληματίσει όλους τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και τους Πολίτες που επιθυμούν να μην τους καταπατούν τα δικαιώματά τους. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, με εγκύκλιο που υπέγραψε την παρελθούσα Πέμπτη, απαγορεύει στις μικρές Δημοτικές Παρατάξεις να προτείνουν υποψηφίους και στους αιρετούς εκπροσώπους τους να εκθέσουν υποψηφιότητα για τα Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το μέτρο αυτό, έρχεται μετά την νομοθέτηση μέτρων πλαστογράφησης της Λαϊκής βούλησης που προώθησε ο ίδιος υπουργός, (θητεύσας κατά το παρελθόν στην ηγεσία της ΚΝΕ), με πρόσχημα την αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και των Περιφερειών.

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου”, αντιδρών στην προσπάθεια μετατροπής των εκπροσώπων των Δημοτών σε γλάστρες της εκάστοτε πλειοψηφίας, γνωστοποιεί την μη συμμετοχή του ιδίου στην συνεδρίαση εκλογής των οργάνων αυτών, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και καλεί και τις άλλες παρατάξεις να διεκδικήσουν το δικαίωμα της ισοπολιτείας, υπέρ των επιλογών των Πολιτών, η ισχύς της ψήφου των οποίων, με εντολή Θεοδωρικάκου υποβαθμίζεται.

Η πανελλαδικού ενδιαφέροντος αποκάλυψη και αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου”, υποδεικνύει μια νέα στρατηγική υπεράσπισης των αυτοδιοικητικών δικαιωμάτων των Πολιτών και των Αιρετών αναδεικνύοντας τον Χάρη Μιχαλακόπουλο σε κορυφαίο παράγοντα του Αυτοδιοικητικού Χώρου.

 

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου” με τίτλο «Σταματήστε να βιάζετε την δημοκρατία», δημοσιεύεται κατωτέρω:

«Ενημερώνουμε τους ψηφοφόρους μας, αλλά και όλους τους υγιείς σκεπτόμενους δημότες, αυτούς δηλαδή τους πολίτες που αναγνωρίζουν το καλό από το κακό -το δίκαιο από το άδικο- το νόμιμο από το παράνομο αντισυνταγματικό ή νομιμοφανές, αυτούς που η γνώμη τους ΔΕΝ επηρεάζεται από προσωπικές συμπάθειες ή κομματικές επιλογές, ότι η παράταξη μας ΔΕΝ θα παραστεί, ούτε θα νομιμοποιήσει δηλαδή, την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 1/9/2019, στις 11:00π.μ. με θέμα την εκλογή προεδρείου και των επιτροπών οικονομική και ποιότητα ζωής.

Ο υπουργός κ.Θεοδωρικάκος από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει προβεί σε ρεσιτάλ αντισυνταγματικών διατάξεων, με προφανή σκοπό να αλλοιώσει τη πρόσφατη ψήφο του λαού. Με προφανή σκοπό να εξαφανίσει την απλή αναλογική, να τελειώσει έτσι τις μικρές ανυπότακτες φωνές, με μια σειρά αλλαγών και μια σειρά διατάξεων που προσπαθεί να νομοθετήσει, αλλά παράλληλα ισχύουν άμεσα, χωρίς να έχει δοθεί καμία έγκριση συνταγματικότητας, παραποιεί το αποτέλεσμα των εκλογών και θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα, που ανήκουν στο παρελθόν. Καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να είναι, ότι ανδρώθηκε πολιτικά σε κόμμα που υμνεί τέτοιο καθεστώς και ως πολιτικός γυρολόγος κατέληξε τελικά σε εντελώς αντίθετο(!) Ιδεολογικά κόμμα, το οποίο τον υπουργοποίησε μάλιστα αμέσως(!).

Ζήτα λοιπόν, από τους μικρούς συνδυασμούς, να κάνουν τις γλάστρες και να βρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια, μόνο και μόνο για να παρέχουν την απαραίτητη νομιμοποίηση στο κάθε δήμαρχο η στο κάθε δημοτικό συνασπισμό, συμπληρώνοντας έτσι την απαραίτητη αριθμητική πλειοψηφία, να ψηφίσουν για τα κυριότερα όργανα διοίκησης (Προεδρείο- Οικονομική Επιτροπή- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) και παράλληλα τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να βάλουν υποψηφιότητα.

Η δημοκρατία που δήθεν υπηρετούν στα χειρότερα της.

Εάν αυτό δεν είναι ολοκληρωτικό καθεστώς με κουκούλα δημοκράτη,τότε τι είναι;

Ντρεπόμαστε λοιπόν για τη ποιότητα που βγάζουν αυτές οι τακτικές, του εν λόγω υπουργού και αυτών που τις ανέχονται (η τις υποδεικνύουν), απέχουμε, τις καταγγέλλουμε και καλούμε επίσης όλους τους συνδυασμούς που θίγονται επίσης να μην προσέλθουν και τις νομιμοποιήσουν.

Η καλή ημέρα από την αρχή φαίνεται. Ντροπή σε όσους νομοθετούν έτσι, ντροπή σε όσους υπακούν, ντροπή σε όσους τα ανέχονται!…

ΥΓ: Αξιότιμοι συνάδελφοι της ελάσσονος μειοψηφίας, αντισταθείτε επιτέλους, σεβαστείτε τους ψηφοφόρους σας και μην νομιμοποιείτε αυτό το αίσχος με την παρουσία σας. Απέχετε και αφήστε τους να ψάχνουν αριθμητική νομιμότητα με εφιάλτες ή αναγκάζοντας την κεντρική εξουσία να στείλει κάποια άλλη ίδια τερατόμορφη διάταξη, που ίσως στο τέλος μας φέρει πίσω στην τυραννία σιγά-σιγά,εκτός εάν αυτό επιδιώκουν. Καταργούν την απλή αναλογική στην πράξη, δηλαδή την πρόσφατη εντολή του λαού, και δεν νοιάζει κανέναν άλλο τελικά, εκτός από εμάς; Τελικά ποιος είναι ο δημοκράτης και ποιος όχι, γιατί εμείς μπερδευτήκαμε!

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος –Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου”