Άρνηση από Δήμαρχο Ευρώτα και Πρόεδρο τ.κ  Κροκεών  για μετανάστες

101

Το ΚΤΕΟ Κροκεών είναι υποψήφιο (και αυτό) για να γίνει δομή εγκατάστασης μεταναστών, στη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση για να προωθήσει όσους μπαίνουν κατά κύματα ανεξέλεγκτα, νυχθημερόν στη χώρα μας  από τα νησιά μας, αλλά και στον Έβρο.

Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και αυτό εκφράστηκε από τα πιο επίσημα χείλη, του Υπουργού που έχει αναλάβει να διαχειριστεί  αυτό το πρόβλημα, του κ. Χρυσοχοΐδη. Φυσικά η απόφαση της μετάστασης του προβλήματος σε όλη τη χώρα δε μπορεί να αποτελεί  και σοβαρή λύση.  

Ο Δήμαρχος κ.Δήμος Βέρδος

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος καθώς και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κροκεών κ. Αλέξανδρος Σταματάκος είναι αρνητικοί και τοποθετούνται σαφώς και με επιχειρήματα για τη θέση τους αυτή.

Ο κ. Βέρδος δήλωσε ότι:  “ο ίδιος , ο Δήμος και ουδείς άλλος τοπικός φορέας έχει ενημερωθεί σχετικά, η θέση της Δημοτικής αρχής είναι σαφής και αρνητική“.

Ο κ. Σταματάκος είπε: “Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ότι επίκειται έλευση και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο ΚΤΕΟ Κροκεών. Η μεταφορά μεταναστών στο ΚΤΕΟ Κροκεών δεν είναι εφικτή για τους παρακάτω λόγους:

  1. Το ΚΤΕΟ ως Υπηρεσία θα λειτουργεί ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2019,
  2. Ο χώρος αυτός δεν πληροί τις προδιαγραφές που χρειάζονται για τη διαμονή προσφύγων,
  3. Ο Δήμος Ευρώτα είναι ήδη ένα ανοιχτό HOT SPOT με περίπου 2.000 μετανάστες και δεν δύναται να φιλοξενήσει και άλλους,
  4. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ευρώτα για εγκατάσταση προσφύγων στο ΚΤΕΟ.

Επίσης ο χώρος αυτός έχει προταθεί για στέγαση εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού και έχουν γίνει όλες οι επίσημες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση”.

Κλείνοντας ο κ. Σταματάκος τόνισε: “Να είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση που τυχόν τεθεί θέμα για εγκατάσταση προσφύγων στο ΚΤΕΟ Κροκεών, το Συμβούλιο σύσσωμο θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να το αποτρέψει”.