Γιατί δεν πέταξαν τα ελληνικά μαχητικά στην Λευκωσία!!

135
Ο Πάνος Καμένος, τα είχε στείλει. Οι σημερινοί κυβερνώντες το απέφυγαν...

Μολονότι τα αεροσκάφη θα ακολουθούσαν ένα ιδιαίτερο προφίλ πτήσης πετώντας χαμηλά ώστε να μην εντοπιστούν εντούτοις ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα υπήρχε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά και συνεπώς θα λάμβαναν χώρα αερομαχίες.
Πέρσι τα δύο ελληνικά συνόδευσαν άλλα 16 αεροσκάφη της ΠΑ που πραγματοποίησαν εμπλοκές και σκληρές αερομαχίες. Οι Τούρκοι φέτος οργανώθηκαν και περίμεναν τα μαχητικά της ΠΑ. Έτσι προκειμένου να περάσει “στεγνό” το ζευγάρι που θα πήγαινε στο νησί θα χρειαζόταν πάλι την ανάλογη αεροπορική κάλυψη στο πήγαινε και στο έλα !!
Σήμερα λοιπόν, κακά τα ψέματα, αποδείχτηκε περίτρανα ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΌ στην Αν. Μεσόγειο και ποιος τρέμει την σκιά του.

Σήμερα ειπώθηκε πάλι με ανάλογο τρόπο όπως το 1974 το «Η Κύπρος κείται μακράν…»

Εάν η Ελληνική πλευρά επέμενε να στείλει τα δύο ελληνικά μαχητικά στη Κύπρο θα είχε περάσει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις περί αποτροπής και ισχύος αλλά με πράξεις και ουσία. Σήμερα όμως έχασε αυτή την ευκαιρία ενώ ταυτόχρονα έστειλε, για πολλοστή φορά, μήνυμα φοβίας κατευνασμού και υποχωρητικότητας απέναντι σε μια Τουρκία που κλιμακώνει με κάθε μέσο και τρόπο θέλοντας να δείξει πως ασκεί μια σκληρή επιθετική στρατηγική του πειθαναγκασμού στην Ελλάδα.

Στο επικοινωνιακό σκέλος η Τουρκία σήμερα κατέγραψε μια αξιοσημείωτη επιτυχία στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου στέλνοντας το μήνυμα για το ποιός είναι κυρίαρχος στην Ανατολική Μεσόγειο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!
Πάνος Αργυρόπουλος

Αντιγραφή από το facebook του Κώστας Μαυροσκούφης