Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της “Ναυτικής Ναυπλιάδας 2019”

275
Ντόπιοι καλλιτέχνες εκθέτουν δημοσίως έργα τους, στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2019», που διαδέχθηκε τις παλιές «Γιορτές της Θάλασσας», έχει καθιερωθεί ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του Ναυπλίου.

Οι εκδηλώσεις της ξεκίνησαν επίσημα χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, με πρώτη εκδήλωση την έκθεση έργων ζωγραφικής ντόπιων καλλιτεχνών, στον χώρο της Πλατείας Τριών Ναυάρχων. Την εκδηλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ναυπλιέων “Ο Ναύπλιος”.
Σήμερα το βράδυ (Τρίτη 20 Αυγούστου 2019) θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του “Πι” μουσική συναυλία  από το συγκρότημα “Τρείς και Μία”.

Αύριο, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, στο χώρο του Παλαιού Τελωνείου θα πραγματοποιηθεί έκθεση γλυπτών του Ναυπλιώτη Κώστα Δημούλη και η βραδιά θα κλείσει με θαλάσσιο περίπατο στον Αργολικό κόλπο με το κρουαζιερόπλοιο “Μανταλένα”

Την Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία στο χώρο της Καθολικής εκκλησίας με τον Ανδρέα Ρεντούλη και τον Ηλία Δημόπουλο.

Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, στο Πι του Λιμένος Ναυπλίου θα δοθεί συναυλία με την χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου με μαέστρο τον Θεοδόση Αντωνιάδη με μουσικές συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.

Το Σάββατο, 24 Αύγουστο 2019, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στις 11 το πρωί θα γίνουν αγώνες υδατοσφαίρισης ομάδων στις παλαιές εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ν (Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου).

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του  Σαββάτου 24 Αυγούστου στο «Πι» του λιμανιού. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ομιλίες και τιμητική ρίψη στεφάνου για τους ανθρώπους της θάλασσας, από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου. Θα συνεχιστεί με τραγούδια της θάλασσας από παιδική χορωδία και  με την «βαρκαρόλα» που θα πλεύσει συνοδεία των ερασιτεχνών αλιέων με τα φωτισμένα σκάφη τους και επιβάτες την χορωδία “Συμφωνία”. Η εκδήλωση θα κλείσει με την ρίψη πυροτεχνημάτων.

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών της Ναυτικής Ναυπλιάδας.

Τις εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2019» συνδιοργανώνουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”, ο Συλλογος Απανταχού Ναυπλιέων ” Ο Ναύπλιος”, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου.