Κρίση στις σχέσεις μεταξύ Δήμου Επιδαύρου και εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ. Κίνδυνος προβλημάτων για τις παραστάσεις

Η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων και δυσλειτουργιών κατά την διάρκεια των παραστάσεων του Φεστιβάλ Επιδαύρου, πρόβαλλε απειλητικά, μετά την κρίση που ξέσπασε στις σχέσεις του Δήμου Επιδαύρου με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ που υλοποιεί και διαχειρίζεται το γνωστό Φεστιβάλ.

Η κρίση υποβόσκει εδώ και πολλά χρόνια και έχει σαν αφορμή την ηγεμονική στάση και συμπεριφορά των ιθυνόντων της εταιρείας έναντι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί τους δημότες οι οποίοι και έχουν παραχωρήσει τις περιουσίες τους για να αναδειχθεί ο χώρος του θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Κωνσταντίνος Γκάτσιος, με επιστολή του προς την εταιρεία, την οποία και έδωσε στην δημοσιότητα αναφέρεται στο πρόβλημα και στην ασυνέπεια της εταιρείας ως προς τις υποχρεώσεις της και δηλώνει πως οι σχέσεις των δύο μερών θα επανεξετασθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

«Βρίσκομαι σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλω τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ αντιμετωπίζει τον Δήμο Επιδαύρου.

Δυστυχώς, οι μεταξύ μας συμφωνίες τηρούνται μονομερώς και μόνο από εμάς. Σε ό,τι μας έχει ζητηθεί, έχουμε ανταποκριθεί άμεσα. Σε ό,τι δικαιούται ο Δήμος και έχει δεσμευτεί το Φεστιβάλ, ιδιαίτερα την περίοδο των Επιδαυρίων, αναγκάζουν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να επαιτούν για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευράς τους.

Δυστυχώς, αυτοί βλέπουν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ως το μέσο που θα τους αποφέρει κέρδη. Για εμάς -εάν δεν το γνωρίζουν- το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου είναι η κληρονομιά των προγόνων μας.

Αυτές οι πρακτικές μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε την στάση του Δήμου απέναντι στην εταιρεία αυτή και το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Γκάτζιος
»

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν