Γνωρίζω ότι έγιναν παρανομίες στην ΔΕΥΑΕΡ δηλώνει το 42,4% όσων ψήφισαν. Δεν γνωρίζω λέει το 26,4%

100

Περίπου 2.500 ήταν οι ψήφοι που συγκέντρωσε το ερώτημα της εξειδικευμένης πλατφόρμας http://psifisto.gr/ και αναφερόταν στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας.

Ήταν ένα ερώτημα που είχε προκληθεί μετά την γνωστοποίηση εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με τη νομιμότητα λήψης αποφάσεων με τις οποίες είχαν γίνει αναθέσεις σε εταιρεία συμφερόντων μέλους της οικογένειας του αντιπροέδρου της εταιρείας.

Το ερώτημα είχε την εξής διατύπωση «Γνωρίζετε αν έγιναν παρανομίες στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας»; Και οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία θα έπρεπε να επιλέξουν ως απάντηση μία εκ των επιλογών, ΝΑΙ… ΟΧΙ… ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Οι απαντήσεις μας δίνουν ως εύρημα ότι το 42,4% των συμμετεχόντων (1.076 ψήφοι, επί συνόλου 2.557) γνωρίζουν ότι έγιναν παρανομίες στη Δημοτική Επιχείρηση. Το 31% (784 ψήφοι, επί συνόλου 2.557) θεωρούν ότι δεν έγιναν παρανομίες στην ΔΕΥΑΕΡ και 26,4% (697 ψήφοι, επί συνόλου 2.557) δεν γνωρίζουν αν έγινα ή όχι.

Αφού πρώτα θυμίσουμε ότι η ψηφοφορία δεν αποτελεί έρευνα με επιστημονικά δημοσκοπικά δεδομένα, καταγράφουμε και την άποψη ότι, θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στην καταγραφόμενη γνώμη, από όση (μηδενική) επέδειξε στις κατά καιρούς διαμαρτυρίες και καταγγελίες όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα ΕΔΩ