Ευθύνες Χειβιδόπουλου για τις πλημμύρες στη Γλυκειά και τις Εργατικές. Περιφέρεια και ΤΟΕΒ καταστρέφουν ιδιοκτησίες και οικισμούς.

171
Τάσος Χειβδόπουλος: "Εγώ δεν ξέρω τίποτα"

Το ξήλωμα των αρμοδιοτήτων του Τάσσου Χειβιδόπουλου, από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ήρθε σαν αποτέλεσμα της ανικανότητας που επέδειξε στην επίλυση βασικών προβλημάτων της Αργολίδας, με δυσμενείς συνέπειες στους πολίτες.

Ήρθε όμως αργά! 

Ιδιαιτέρως, το θέμα του καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων, κόστισε εκατομμύρια στους κατοίκους των χωριών του Άργους αλλά και στην πολιτεία που, ανταποκρινόμενη στην πίεση που άσκησε ο Καμπόσος, διέθεσε μέσω Υπουργείου Υποδομών, σημαντικά κονδύλια για αποκαταστάσεις.

Τάσος Χειβιδόπουλος: Σταυρωμένα χέρια. Η κίνηση που τον χαρακτηρίζει.

Ο ίδιος ο Τάσος Χειβιδόπουλος, δείχνει να αγνοεί ή να αδιαφορεί για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί το πέρασμά του από την θέση του αντιπεριφερειάρχη. Σε πολυτελές φυλλάδιο που τύπωσε και μοίρασε εμφανίζει κάποιους απόμακρους χειμμάρους την ώρα (προ μηνός) που τους καθαρίζει ένα γκρέϊντερ. Την ίδια στιγμή, τεράστιες εκτάσεις, ιδιωτικές και δημόσιες είναι πλημμυρισμένες (από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ακόμη) λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς που είχε υπό την ευθύνη του.

Επιτρέπει στον ΤΟΕΒ να ρίχνει τεράστιες ποσότητες νερού στις εκτάσεις της Γλυκειάς, πλημμυρίζοντας ιδιοκτησίες αλλά και τον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να παρεμβαίνει αποφασιστικά. Ούτε καν τις μάνες των χειμμάρων δεν έκανε κάτι για να τις καθαρίσει και να ανοίξουν. Ακόμη και σήμερα, απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι «Εγώ δεν έχω ευθύνη. Μου έδωσαν την αρμοδιότητα μόλις τον Αύγουστο του 2018».

Η τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα όρια του Δήμου Ναυπλιέων, δίπλα ακριβώς από το κτήριο των γραφείων του Χειβιδόπουλου (που εξακολουθεί να διατηρεί την αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας), εκτός από τις καταστροφές των ιδιοκτησιών δημιούργησε και άριστες συνθήκες ανάπτυξης κουνουπιών, ακυρώνοντας στην πράξη τα εκατομμύρια που δίνει η περιφέρεια για την καταπολέμησή τους.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η αντιμετώπιση αναλόγων προβλημάτων μικρής κλίμακος, με παρέμβασή της κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα και ΤΟΕΒ) και ζητάει την συνεργασία τους  για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συσσώρευσης υδάτων στην περιοχή Γλυκιάς – Εργατικές Κατοικίας

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο

«Ναύπλιο,     08/04/2019

          Ως γνωστόν έχει δημιουργηθεί μέγιστο πρόβλημα για του κατοίκους – οικοπεδούχους των περιοχών Γλυκιάς – Εργατικές Κατοικίες.

Το πρόβλημα αυτό συνίσταται στο γεγονός της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στις περιοχές αυτές λόγο των έντονων βροχοπτώσεων  καιτων ακραίων καιρικών φαινομένων που υπέστη η περιοχή μας το τρέχον έτος.

Η αίτια του φαινομένου αυτού οφείλεται στην ανάσχεση τις απορροής των ομβρίων υδάτων προς την θάλασσα μέσο των χειμάρρων Ραμαντάνη – Γλυκιάς και των υφιστάμενων χανδάκων, λόγο της έμφραξης αυτών από βλάστηση και μπάζα.

Συνεπώς για την λύση του προβλήματος αυτού απαιτείται ο καθαρισμός με ειδικά μηχανήματα των προαναφερθέντων χειμάρρων και των υφιστάμενων χανδάκων.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της καθώς και των δυνατοτήτων της ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία εκτελώντας και προγραμματίζοντας διάφορες ενέργειες,

όπως δημιουργία ροής για εγκλωβισμένα νερά σε πάροδο της οδού των παλαιών Εργατικών Κατοικιών – διευθέτηση κοίτης χάνδακος παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου και άλλες παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο το τρέχον έτος αλλά και τα προηγούμενα.

Για αυτό το λόγο καλεί άμεσα σε συνεργασία – ενεργοποίηση τους υπεύθυνους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των χειμάρρων- ΤΟΕΒ για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων νερού).

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η συνεργασία των υπευθύνων φορέων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την επίλυση του προβλήματος (Περιφερειακή Ενότητα – ΤΟΕΒ –Δήμος -Δ.Ε.Υ.Α.Ν).

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.»