Καμπόσος προς Χειβιδόπουλο: «Ψηφίσατε χαράτσι 2.600.000 ευρώ εις βάρος των δημοτών και υπέρ της ΤΕΡΝΑ. Δε θα σας περάσει»!

275

Μιλώντας για την επίμονη προσπάθεια του Τάσσου Χειβιδόπουλου να προωθηθεί η διαχείριση απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, παρά την επιβάρυνση των δημοτών του Δήμου Άγους Μυκηνών με 2.600.000 ευρώ, ο Δημήτρης Καμπόσος αποκάλυψε τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης. Ο κ. Χειβιδόπουλος, υπέρμαχος της λύσης ΤΕΡΝΑ, καλείται κατόπιν τούτου να δώσει απάντηση στο λογικό ερώτημα. «Γιατί τόσος αγώνας, προκειμένου να χαρατσώσει η εταιρεία με αυτά τα χρήματα τους κατοίκους του Δήμου Άργους Μυκηνών»; Και ακόμη «γιατί αυτή η προσπάθεια παραπληροφόρησης του κόσμου ότι τάχα δεν θα γίνει το εργοστάσιο και στη συνέχεια η διαχείριση που κέρδισε ο Καμπόσος».

Παρά τα προσκόμματα των επιτήδειων και μετά από μάχες με επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικούς υπερασπιστές τους, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και ανακύκλωσης ολοκληρώθηκε. Κατασκευάσθηκε σε χρόνο ρεκόρ 4 μηνών. Η σύμβαση για την επεξεργασία υπογράφεται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και τα μηχανήματα ξεκινούν να τοποθετούνται, για να αρχίσει η διαλογή και η λειτουργία του Πράσινου Σημείου.

Παρακολουθείστε ένα 3λεπτο video με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, να μιλά πολύ παραστατικά, για το θέμα και στη συνέχεια διαβάστε τις πλήρεις δηλώσεις του.

«Το είχατε λοιδορήσει και λέγατε ότι δεν θα γίνει και δεν μπορεί να γίνει. Σας καταλαβαίνω, αφού πηγαίνατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ψηφίζατε για την ΤΕΡΝΑ, τι θα κάνατε. Όμως υπήρξε Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξής σας, ο Αντωνόπουλος,  ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε λέγοντας «δεν ψηφίζω εγώ για να επιβαρύνω τους πολίτες με αυτά τα υπέρογκα ποσά.» Κάποιοι άλλοι όμως κάτσατε στις καρέκλες. Φώναζε ο Καμπόσος, φώναζε ο Πνευματικός, ο Δήμαρχος Κορίνθου, φωνάζαν οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων ότι αυτά τα λεφτά είναι απαράδεκτα να πληρωθούν κι εσείς ψηφίζατε. Έτσι κ. Χειβιδόπουλε; Ψηφίζατε! Σηκώνατε το χέρι και ψηφίζατε για την ΤΕΡΝΑ. Πάμε λοιπόν τώρα στην ΤΕΡΝΑ.

Διαχείριση απορριμμάτων.Ο Δήμος Άργους Μυκηνών παράγει, περίπου 20.000 τόνους το χρόνο απορρίμματα. Με τη λύση της ΤΕΡΝΑ και με 130 ευρώ μεσοσταθμικά, είναι 2.600.000 ευρώ που θα έπρεπε να πληρώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην επιχείρηση ΤΕΡΝΑ.

Η λύση η δική μας. Κάναμε διαγωνισμό, με 8 εταιρείες, η τιμή που πήραμε σε όλη την Ελλάδα πιο χαμηλή δεν υπάρχει για τη διαχείριση μιλάω των απορριμμάτων, 29,45 ευρώ τον τόνο. Αντί για 130, μόνο 29,45. Τι λέγατε, ότι δε θα γίνει, μάλιστα. Σε μια εβδομάδα υπογράφω τη σύμβαση. Πόσο είναι για το δήμος; 589.000 ευρώ το χρόνο είναι να πληρώνουμε. Και πόσο κέρδος μένει στους δημότες μας, που δεν θα βγάλουν από τις τσέπες τους να πληρώσουν; 2.000.000 ευρώ. Αυτό το χαράτσι ψηφίσατε να το πληρώνει ο λαός κ. Χειβιδόπουλε, με την ΤΕΡΝΑ. Δεν το έκανες; Δεν ψήφισες; Θα μου πεις πως πέτυχα μόνο μια ενδιάμεση διαχείριση. Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα καταφύγω να την κάνω μόνιμη. Και όσον αφορά για το υπόλειμμα, επειδή δεν είμαστε στο Κολωνάκι, το υπόλειμμα το αδρανές, γίνεται και υπόβαση σε δρόμους. Και δόξα τω Θεώ, έχουμε πάρα πολλές εκτάσεις αγροτικού δικτύου όπου μπορώ να το διοχετεύσω γιατί δε μυρίζει, γιατί δεν κάνει τίποτα. Είναι ένα κομμάτι σοβάς το οποίο είναι αδρανές, και δεν πάει ούτε στην ανακύκλωση. Είπατε κάτι,  κέρδος λοιπόν για τους δημότες 2.000.000 ευρώ.

Ανοίξτε τα μάτια σας ποιοι κάνουν οικονομία στο δήμο, ποιοι παράγουν χρήμα, στο δήμο και ποιοι βγαίνουν με ψέματα και σκευωρίες να μας λοιδορήσουν και να μας κηλιδώσουν. Δεν μπορείτε!!! Πληρώστε πρώτα τις υποχρεώσεις σας που έχετε σ’ αυτούς τους οποίους χρωστάτε από τους δρόμους πολιτισμού και έρχονται απ’ εδώ κάθε μέρα.

Πάμε στο εργοστάσιο των απορριμμάτων, που δεν θα φτιαχνόταν ποτέ και δεν θα λειτουργούσε ποτέ. Αυτό θέλατε.

Μηδενισμός… τίποτα να μη γίνει γι’ αυτό τον τόπο. Κέρδος για τον Δήμο 654.240 ευρώ. Αυτά κερδίσαμε. Με 54,59% έκπτωση.  Από 1.198.462, περίσσεψαν 654.240 ευρώ».