Ατύχημα με εμπλοκή πυροσβέστη κατά την άσκηση “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019” στην αντιπεριφέρεια Αργολίδας

148
Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης άσκησης “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019”, απεγκλωβισμού προσωπικού λόγω προβλημάτων από σεισμική δραστηριότητα, η Πυροσβεστική και άλλες συναρμόδιες και εθελοντικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης με χρήση σκάλας, στο πρώτο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Η στιγμή του τραυματισμού. Συνάδελφοι του πυροσβέστη σπεύδουν σε βοήθεια.

Η άσκηση εξελισσόταν κανονικά μέχρι την ώρα που ένας εκ των Πυροσβεστών διασωστών, στην προσπάθειά του να πηδήσει από τη σκάλα στο μπαλκόνι για να παραλάβει τραυματίες, έπεσε ο ίδιος και τραυματίσθηκε ελαφρά. Συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομειακό και από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα.

Σκοπός της άσκησης ήταν:

*Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

**Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχε η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό, ο Ε.Ε.Σ. και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυλιέων Σταύρος Γαβρήλος.