Φωτιά με εγκλωβισμένους και θύματα, στο Λόφο Άσπίδος, προβλέπει η άσκηση προσομοίωσης για τις Διασωστικές ομάδες που θα γίνει το Σάββατο

66
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος με την αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κατερίνα Μπόμπου

Άσκηση προσομοίωσης συμβάντος με μαζικές απώλειες υγείας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 στον Λόφο Ασπίδος, στο Άργος.  Την άσκηση διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών και το ΔΙΕΚ Άργους με την επιστημονική επιμέλεια του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» και έχει σαν σκοπό τον έλεγχο του συντονισμού όλων των διασωστικών ομάδων.

Η άσκηση προβλέπει φωτιά στον λόφο, απεγκλωβισμό θυμάτων από την Πυροσβεστική και τις εθελοντικές ομάδες (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σώμα Σαμαρειτών ) και διαλογή των θυμάτων στις “πορτίτσες” από τους γιατρούς και τους σπουδαστές διασώστες του ΔΙΕΚ Άργους.

Συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Πολιτική Προστασία του Δήμου και εθελοντικές ομάδες).

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε σχετικά: Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του Άργους ότι πρόκειται για μια άσκηση, θα ακουστούν σειρήνες και οι πολίτες θα δουν κίνηση οχημάτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και γενικότερα μια κινητοποίηση. Ας μην ανησυχήσουν.

Η όχληση θα είναι προσωρινή γιατί η Αστυνομία θα κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς τον ΑηΛιά για μερικά λεπτά, Η άσκηση θα γίνει στην άκρη της εισόδου στον λόφο Ασπίδος στις Πορτίτσες. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών εστιάζει πάντοτε στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών κυρίως αυτές τις εποχές που ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Η αντιδήμαρχος κα. Κατερίνα Μπόμπου με την σειρά της πρόσθεσε:

«Παρακαλούνται θερμά οι οδηγοί που κατεβαίνουν από την Άκοβα προς το Άργος, στο ύψος της εκκλησίας του αγίου Λεοντίου να οδηγούν προσεκτικά, θα είναι και όχημα της Αστυνομίας, για να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ο Δήμος είναι αρωγός σε προσπάθειες συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση, και το ΔΙΕΚ Άργους στο οποίο σπουδάζει μια κρίσιμη ειδικότητα, αυτή του επαγγελματία Διασώστη Πληρώματος Ασθενοφόρου.