Ο Δημήτρης Σαραβάκος επιστρέφει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αξιώσεις

180
Ο Δημήτρης Σαραβάκος με τον Βασίλη Λεβέντη

γράφει ο Βασίλης Διαμαντάκος

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν η πολιτική έκπληξη στο ξεκίνημα του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Κέρδισε τη Νομαρχία Αργολίδας, έχοντας δίπλα του πολύ αξιόλογους Νομαρχιακούς Συμβούλους, κόντρα σε ένα εξαιρετικά δυνατό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που είχε συγκροτηθεί από τα πιο σημαντικά ονόματα του νομού. Χάραξε την πορεία των έργων υποδομών για την Αργολίδα με τόσο καθοριστικό τρόπο ώστε ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά,  η περιοχή να αναπνέει χάρις σε αυτά.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως «έχτισε» τη λειτουργία του νέου θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συγκέντρωσε όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτήριο, όπου η πρόσβαση πολιτών και εργαζομένων είναι άνετη και χωρίς το άγχος εξεύρεσης χώρου στάθμευσης. Πως, έβαλε τα θεμέλια για τους σημαντικότερους οδικούς άξονες που διασχίζουν το νομό (δρόμος αρχαιολογικών χώρων) ή συνδέουν τα μεγάλα αστικά κέντρα (δρόμος Άργους Νέας Κίου).

Επανεξελέγη ως συνεργαζόμενος με τον Πέτρο Τατούλη, στο νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα από αυτόν διαβλέποντας καταστάσεις που στη συνέχεια ήρθαν στο φως.

Σήμερα, ηγείται της παρατάξεως «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» και διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στη διοίκηση της Περιφέρειας, στηριζόμενος στον αριθμό των Συμβούλων που υπολογίζει να εκλέξει. Η ψηφοφορία της εξειδικευμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, που διεξήχθη προσφάτως με συγκέντρωση περισσοτέρων από 30.000 ψήφους, δικαιώνει τις προσδοκίες του, φέρνοντάς των σημαντικά μπροστά από τα ποσοστά που έλαβε ο εκλεκτός του ΚΙ.ΝΑΛ. Γιάννης Μπουντρούκας.

Ο Δημήτρης Σαραβάκος με τον Βασίλη Λεβέντη