Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

63
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Κάθε φορά που έχουμε νέα Σελήνη, αναπτερώνονται οι ελπίδες μας για πραγματοποίηση σχεδίων που έχουν καθυστερήσει, για έναρξη μιας νέας ελπιδοφόρας κατάστασης, για βελτίωση σχέσεων, και γενικά, κυριαρχεί ένα κλίμα ανανέωσης. Είναι όμως έτσι;

Δυστυχώς, η νέα Σελήνη δεν κουβαλάει πάντα ελπίδες για κάτι καλύτερο. Για να καταλάβουμε σε τι θα μπορούσε να μας βοηθήσει, θα πρέπει να μάθουμε αν τη στιγμή που αρχίζει να γεμίζει, είναι αρκετά δυνατή, ή μήπως βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Μια αδύναμη Σελήνη, θα πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς για τις επόμενες κινήσεις μας.

Η Σελήνη του Φεβρουαρίου ξεκίνησε την ανοδική της πορεία από τη 15η μοίρα του Υδροχόου, μια θέση που την καθιστά αδύναμη, πολύ περισσότερο δε, που βρέθηκε εγκλωβισμένη στην Κρόνια κυριαρχία. Έξι πλανήτες πάνω στον Αιγόκερο και τον Υδροχόο πλαισίωναν τη Σελήνη εκείνη τη στιγμή. Η γωνιακή της θέση (4ος οίκος, ο οίκος της Πατρίδας) δεν μπορούσε να τη βελτιώσει. Οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές. Ταυτόχρονα ο Κρόνος, που εκείνη τη στιγμή αντιπροσώπευε την Πατρίδα, πλησίαζε επικίνδυνα τον Πλούτωνα. Έχουμε πει, πως αυτή τη χρονιά θα έχουμε μια Κρόνια – Αιγοκερίστικη κυριαρχία, με πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτή η Κρόνια κυριαρχία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, με αποκορύφωμα τον Ιανουάριο του 2020 όπου θα προστεθούν σ’ αυτό το «κρόνιο» νεφέλωμα ο Ήλιος, ο Ερμής και ο Νότιος Δεσμός.

Η κυριαρχία του Κρόνου δεν επιτρέπει την άμεση πραγματοποίηση σχεδίων. Περιορίζεται ο αυθορμητισμός και ο παρορμητισμός, υπάρχουν καθυστερήσεις, ανατροπές, στερήσεις, επιβάλλεται ένας τρόπος ζωής που δεν είναι ευχάριστος, γίνονται περικοπές, και επειδή ο Αιγόκερος σχετίζεται με το έδαφος, θα έχουμε και απώλειες εδαφών (κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει).

Ο Υδροχόος κυβερνάται επίσης από τον Κρόνο στην παραδοσιακή αστρολογία (στη σύγχρονη αστρολογία κυβερνάται από τον Ουρανό). Μπορεί να είναι ζώδιο του στοιχείου του αέρα, συμβολίζει όμως το Δία, με τη γεμάτη νερό υδρία, που αφήνεται να χυθεί στη γη. Έτσι λοιπόν μπορούμε να εξηγήσουμε και τις σφοδρές καταιγίδες των τελευταίων ημερών, και τα αλλόκοτα καιρικά φαινόμενα. Δεν θα λείψουν λοιπόν οι καταστροφές λόγω πλημμύρων τις επόμενες μέρες.

Τη στιγμή που ξεκινούσε η νέα Σελήνη, ο Άρης, δυνατός πάνω στον Κριό, συμβόλιζε τους ανοιχτούς (γνωστούς) εχθρούς της Ελλάδας, και «χτυπούσε» με όψη τετραγώνου την ακμή του οίκου της Πατρίδας. Είχε για βοηθό του το Δία από το ζώδιο του Τοξότη, που εκείνη τη στιγμή συμβόλιζε τους «καλούς» μας γείτονες, αλλά και τη διπλωματία. Ο Άρης είναι πολεμικός, γενικότερα συμβολίζει το στρατό, τα όπλα, τη φωτιά και το μέταλλο, τις συγκρούσεις και τους πολέμους. Είχε μαζί του και την Έριδα, τον πλανήτη νάνο, που περιφέρεται κοντά στο ζώδιο του Κριού. Η Έρις λοιπόν, φαινόταν έτοιμη να παίξει ρόλο στα ζητήματα της Πατρίδας μας. Ζήλεια, ένταση, διχόνοια, εκδίκηση, συρράξεις και αποκαλύψεις σκανδάλων είναι τα δώρα της. Να θυμηθούμε ότι είναι αδελφή του Άρη, και κόρη της Νύχτας, όπως αναφέρεται στη Μυθολογία μας. Είναι εκείνη η Θεά, που ήρθε ακάλεστη στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδας, και αναστάτωσε όλους τους Θεούς, με το περίφημο «μήλο» που έδωσε στον Πάρι, μια αναστάτωση που οδήγησε τους Έλληνες στον πρώτο εμφύλιο πόλεμο, τον πόλεμο της Τροίας.