Το νερό που τρέχει από τις βρύσες των Τοπικών Κοινοτήτων Άργους, Κόκλας, Άκοβας, Αεροδρομίου, Νέας Κίου, Τημενίου, Ινάχου, Ήρας, Κουρτακίου, Πυργέλας, Λάλουκα, ∆αλαμανάρας, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Σκαφιδακίου, Μύλων, είναι κατάλληλο για να πλενόμαστε, να μαγειρεύουμε και να πίνουμε.

Εξέλειπε μια από τις πιο δυσμενείς συνέπειες των μεγάλων βροχοπτώσεων και πλημμυρών, η θολότητα του νερού που προέκυψε από τις μεγάλες αναταραχές στις πηγές και τις διαδρομές του μέχρι την Λέρνα, απ’ όπου και διοχετευόταν στην κατανάλωση.

Η ανακοίνωση της ∆.Ε.Υ.Α. Άργους–Μυκηνών εξηγεί τη νέα θετική εξέλιξη:

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Από την ∆.Ε.Υ.Α. Άργους–Μυκηνών, ανακοινώνεται ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού της Λέρνης, σε διενεργηθείσες ∆οκιμές στην Παράμετρο της “Θολότητας – T” είναι Αποδεκτή στους καταναλωτές, ως Ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 98/83/ΕΚ.

Επισημαίνεται στους πολίτες των Τ.Κ. Άργους, Κόκλας, Άκοβας, Αεροδρομίου, Νέας Κίου, Τημενίου, Ινάχου, Ήρας, Κουρτακίου, Πυργέλας, Λάλουκα, ∆αλαμανάρας, Κεφαλαρίου, Ελληνικού, Σκαφιδακίου, Μύλων, ότι οι τιμές των παραμέτρων, όπως αυτές καθορίζονται στο Παράρτημα–Ι (Μέρος Α–Β–Γ) της ισχύουσας ΚΥΑΓ1(δ)/ΓΠ οικ.67322/6/9/2017, ως προς την Ποιότητα Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης, είναι εντός των νομοθετημένων ορίων και ως εκ τούτου, ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ & ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Επίσης παρακαλούμε τους κ.κ. ∆ιευθυντές Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, ∆ημοτικών Σχολείων Γυμνασίων, Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές τους σχετικά με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού προς ΠΟΣΗ.»

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου

Ανακηρύχθηκε από τον Άρειο Πάγο, την Παρασκευή 24 Απριλίου, το ψηφοδέλτιο του Εθνικού Μετώπου για…

% μέρες πρίν

Πορτοκάλι: Ποιος κοροϊδεύει ποιόν!

Η μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση πλήττει τον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας…

% μέρες πρίν

Σήμερα στο Άργος ο τελικός κυπέλλου Αργολίδας, θα κάνει το νταμπλ ο Παναργειακός ;; (είσοδος ελεύθερη)

Σήμερα Μ. Τετάρτη στις 18:00 στο γήπεδο του Άργους ο μεγάλος Τελικός Κυπέλλου Αργολίδας ανάμεσα…

% μέρες πρίν

Ο Μάκαρης ζήτησε Δημόσια συγνώμη

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Όσο εύκολο είναι για ένα πολιτικό πρόσωπο να υποπέσει σε λάθη κατηγορώντας…

% μέρες πρίν

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Να επανέλθει η Ελεγχόμενη Στάθμευση

Η Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ με ανακοίνωσή της, τονίζει την ανάγκη επαναφοράς (αμέσως μετά τις…

% μέρες πρίν