Υποχρεωτική η δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού χωρίς να εξασφαλίζεται το μη κατασχέσιμο των καταθέσεων

Η 12/12/2018 είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν όσοι είναι υπόχρεοι, δηλαδή όσοι ασκούν εμπορική, επιχειρηματική, επαγγελματική δραστηριότητα να δηλώσουν στο TAXIS μέσω της ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΒΑΝ τον ή τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς που διαθέτουν.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ θα πρέπει να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα (POS), εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, μεταφορές πίστωσης, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται σε όποιον δεν δηλώσει Επαγγελματικό Τραπεζικό Λογαριασμό. Η εκπρόθεσμη δήλωσή του στην πλατφόρμα του ΤΑΧΙS επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες αν είστε στους επιτηδευματίες που έχουν υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού θα πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή σας.

(Οι πληροφορίες προέρχονται από ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ναυπλίας Ερμιονίδας – ΣΥ.Λ.Φ.Ν.Ε.)

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Υπογράφθηκε η σύμβαση για την εκβάθυνση του λιμένα Ναυπλίου. Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα

Χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που είχαν ξεκινήσει εκστρατεία ψιθύρων και παραπληροφόρησης, ξεκινά ...