Στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα με σύσταση Βρεφικού Τμήματος στη Νέα Κίο και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

112

Εργασίες ανακαίνισης, δημιουργίας νέων χώρων και εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκαν στις δομές Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Νέος Βρεφονηπιακός Παιδικός Σταθμός στη Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών, οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο της δράσης της ΚΕΔΑΜ.

Το ΚΔΑΠ Ν. Κίου μεταφέρθηκε σε νέο ανακαινισμένο χώρο, ο οποίος πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε τα παιδιά να βρίσκονται  σε ένα περιβάλλον ασφαλές, υγιεινό και ευχάριστο.

Στον πρώην Παιδικό Σταθμό Ν. Κίου συστάθηκε και Βρεφικό τμήμα με στόχο την ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των βρεφών μέσα από τις κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και αγωγής.

«Κύριο μέλημα του Δήμου Άργους Μυκηνών» λέγει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Πέτρος Διολίτσης «παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες και την οικονομική δυσπραγία της εποχής μας, είναι να βοηθήσει την εργαζόμενη μητέρα να αξιοποιήσει σωστά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών της μέσω των προγραμμάτων ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας (συζήτηση, ζωγραφική, παιχνίδι, αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, κλπ.) που προσφέρουν το έμπειρο προσωπικού του ΚΔΑΠ και του Σταθμού, σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον» και συμπληρώνει ότι ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ βρίσκεται πάντοτε σε επικοινωνία με τις Διευθύντριες, το προσωπικό και τους γονείς για τυχόν ζητήματα που προκύψουν. «Θα είμαστε πάντα δίπλα σε όλα τα παιδιά του Δήμου Άργους και τους γονείς τους» τονίζει ο κ. Πέτρος Διολίτσης.