Οι πρώτες εκλογικές συνεργασίες μικρών κομμάτων του Πατριωτικού και Εθνικιστικού χώρου έγιναν πραγματικότητα

127
Φωτογραφία από την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων ΕΣΟ και κομμάτωμ

Η δημοσκοπική αποτύπωση ύπαρξης ενός μεγάλου πολιτικού χώρου, Πολιτών με Πατριωτικές και Εθνικιστικές απόψεις, που δηλώνουν ότι δεν τον εκφράζουν τα εντός του Κοινοβουλίου υφιστάμενα κόμματα, προέκυψε με αφορμή την πρόθεση των κομμάτων του αυτοαποκαλούμενου «Δημοκρατικού Τόξου» να παραχωρήσουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Αυτή ακριβώς η δημοσκοπική αποτύπωση (λίγο πάνω από το 12%) κατέστησε ρεαλιστική την πρόθεση των 300 περίπου διακεκριμένων μελών της κοινωνίας που ξεκίνησαν την προσπάθεια εκλογικής συνεργασίας προσώπων, συλλογικοτήτων και κομμάτων που δραστηριοποιούνται εκτός Βουλής, με αυτό το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο.

Δεδομένης της ύπαρξης παλαιών και νέων φορέων, ισχυρών και αδύναμων συλλογικοτήτων, προβεβλημένων και μη προσωπικοτήτων καθώς και της διαφορετικής διάταξης των ιδεολογικοπολιτικών προτεραιοτήτων τους, το εγχείρημα εμφανιζόταν από δύσκολο έως ουτοπικό. Παρ’ όλα αυτά, ο πρώτος κύκλος της προσπάθειας του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.) απέδωσε θετικά αποτελέσματα, άμεσα και έμμεσα.

* Αποκαταστάθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των φορέων του πολυτεμαχισμένου χώρου.

* Δημιουργήθηκαν οι πρώτες τρεις ομάδες, που ξεκίνησαν να αποτυπώνονται στον δημοσκοπικό χάρτη με ποσοστά περί το 2%.  

* Προκλήθηκε η προσοχή του, εξ ίσου μεγάλου, πολιτικού χώρου των απογοητευμένων.

* Οι συνυπογράψαντες την πρωτοβουλία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.) έγιναν δέκτες προτάσεων να προχωρήσουν και σε άλλες πρωτοβουλίες συσπείρωσης και ενεργοποίησης προσώπων και συλλογικοτήτων σε θέματα μείζονος Εθνικού και Κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.), σχετικά με την χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων κομμάτων, επιβεβαιώνει την ύπαρξη αποτελεσμάτων, την παρουσία δυσκολιών και την απόφαση να συνεχισθεί η προσπάθεια δημιουργίας πλατφόρμας εκλογικών συνεργασιών.  Μια προσπάθεια που όλοι κατανοούν πως θα επιτρέψει την εκλογή εκπροσώπων σε θέσεις ευθύνης στους χώρους της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου βαθμού, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο κοινοβούλιο της Ελλάδος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΟ

«Ολοκληρώθηκε σήμερα 17 Νοέμβριου 2018, η πρώτη φάση της προσπάθειας που ξεκίνησε το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (Ε.Σ.Ο.) για συσπείρωση, συνεργασία και ενότητα Πατριωτών και Εθνικιστών.
Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου (Ε.Σ.Ο.), παρέστησαν ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε), ευρωβουλευτής Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου κ. Εμμανουήλ Κώνστας και ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μαλταμπές.
Το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο (Ε.Σ.Ο.) εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Μιλτιάδη Κρεμμύδα, Σπυρίδωνα Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Δούμα, Χάρη Μιχαλακόπουλο (Δημ. Σύμβουλος Δήμου Πύργου Ηλείας) και Γεώργιο Σαγιά (Δημ. Σύμβουλος Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδος).
Κατά τη συνάντηση και μεταξύ άλλων, εκφράστηκε ομόφωνα η σύγκλιση για εκλογική σύμπραξη στις επερχόμενες εκλογές καθώς και η σύμπνοια για κοινούς αγώνες.
Λίαν συντόμως, θα εκδοθεί και νέα αναλυτική ανακοίνωση. Ο αγώνας για την Ελλάδα συνεχίζεται.
Η ισχύς εν τη ενώσει.»