Δεν είναι πρώτη φορά που η Περιφέρεια αφήνει τους μαθητές χωρίς δυνατότητα μετακίνησης. Στη φωτογραφία κινητοποίηση του 2017 με σύνθημα "Ένα - Δύο - Τρία- φέρτε λεωφορεία"

Χειβιδόπουλος: «Δεν έχει βρεθεί λύση για την Μεταφορά των μαθητών… Ορατός ο κίνδυνος για έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς μεταφορά μαθητών»

Η αγωνία των γονέων και οι διαμαρτυρίες τους, από τον προηγούμενο μήνα, για την διαφαινόμενη αδυναμία μεταφοράς των μαθητών στις σχολικές μονάδες, επέφεραν την καθυστερημένη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

Ο βασικός πυρήνας της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα αναφέρει:

– Για τις εξελίξεις ευθύνεται η κυβέρνηση και όχι εμείς.

– Είναι ορατός ο κίνδυνος για έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς δυνατότητα μεταφοράς των μαθητών.

– Ενημερώσαμε την κυβέρνηση για το πρόβλημα.

Γίνεται κατανοητό, βεβαίως, πως οι γονείς δεν ενδιαφέρονται για το ποιος ευθύνεται περισσότερο (κυβέρνηση ή αντιπεριφέρεια) αλλά, το τι θα κάνει ο κ. Χειβιδόπουλος και οι υπηρεσίες του (αρμόδιοι κατά νόμο), προκειμένου τα παιδιά τους να μην στερηθούν του αναφαίρετου δικαιώματος στην μόρφωση.

 

Τάσος Χειβιδόπουλος. “Δεν φταίω εγώ”!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σε μία εβδομάδα ξεκινά το σχολικό έτος και εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει βρεθεί δεδομένου ότι ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο κατέστη άγονος.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές και τους γονείς οι οποίοι εναγωνίως αναμένουν τις εξελίξεις ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην διακήρυξη 791/2018 του ηλεκτρονικού ανοικτού άνω των ορίων μειοδοτικού διαγωνισμού σύμφωνα με την ΚΥΑ 24001/2013.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι υποψήφιοι μειοδότες ενδεχομένως βρίσκουν μη συμφέρουσα την κατάθεση οικονομικής προσφοράς υπό αυτούς τους όρους, η βελτίωσή τους όμως είναι ένα θέμα που άπτεται των Υπουργείων που εξέδωσαν την συγκεκριμένη ΚΥΑ και ως εκ τούτου οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επί των όρων του διαγωνισμού μπορεί να προκύψει μόνον κατόπιν τροποποίησης αυτής.

Ευνόητο είναι ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εγκαίρως και αναλυτικά ενημερώσει την κυβέρνηση για την δυσλειτουργία και το αδιέξοδο που έχει προκύψει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ με ορατό κίνδυνο πλέον την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς μεταφορά μαθητών».

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Ξεθωριάζει η ελπίδα της Φώφης για συγκυβέρνηση με Ν.Δ.

Θυμόσαστε το ανέκδοτο που λέει «Οι τέσσερις ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Λουκάς»; ...