Στο πειθαρχικό δέκα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λόγω Περιφερειακών εκλογών-Στέλνει μήνυμα σε όσους σκέφτονται αντάρτικο

47

Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει τις αποφάσεις της και από νωρίς δείχνει ότι δεν θα αφήσει σε κανέναν το περιθώριο να βάλει το ΕΓΩ του πάνω από τις αποφάσεις του κόμματος και ειδικά στην μάχη των Περιφερειακών εκλογών όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει την μητέρα των μαχών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου δέκα στελέχη της ΝΔ παραπέμπονται πλέον στο πειθαρχικό .Στο πειθαρχικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας παραπέμφθηκαν δέκα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  τα οποία προτίθενται να κατέβουν με το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Ριζόπουλου στην περιφέρεια της Ηπείρου απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ο οποίος στηρίζει τη ΝΔ.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά ρεπορτάζ του Newpost, η ΝΔ ανακοίνωσε πως ο Αθανάσιος Βλέτσας, η Μαρίνα Καλιαμούρη, η Πηνελόπη Κοτζαμάνη, η Στασινή Ράρρα, ο Στάθης Νάνος, ο Κώστας Παπασιώζος, ο Δημήτρης Δήμος, ο Γιώργος Μότσιος, ο Δονάτος Σοφίας και ο Όμηρος Τσάπαλος παραπέμφθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ τα προαναφερόμενα μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Σε δήλωσή του με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Είναι σαφές ότι το Εγώ δεν μπορεί να προηγηθεί του Εμείς! Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης. Όπως, επανειλημμένως, έχει δηλώσει ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της ΝΔ να συμβολίζει μια νέα εποχή ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και άριστης συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δύο αυτοδιοικητικούς βαθμούς».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

“Η Νέα Δημοκρατία βαδίζει προς τον δρόμο των μεγάλων εκλογικών μαχών με δυναμική, συνδυασμούς ανανέωσης, εμπειρίας και αίσθημα νίκης. Ιδιαιτέρως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση για το παρόν και το μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών. Η εντολή του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι σαφής. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, σοβαρότητα συνεχίζουμε τις επαφές μας και με σεβασμό στους συμπολίτες μας.

Μάλιστα, προς εφαρμογή όλων αυτών, ο Πρόεδρος μας με απόφασή του συγκρότησε Επιτροπή για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αξιολογεί το έργο των αυτοδιοικητικών, αξιολογεί τις υποψηφιότητες των στελεχών μας και προετοιμάζει την δυναμική και νικηφόρα παρουσία της ΝΔ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την Παράταξή μας του έργου του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της ΝΔ να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του. Είναι ευρέως γνωστό τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις, σε προηγούμενο χρόνο, της Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος κας Μαρίας Σπυράκη, όσο και από την επίσημη τοποθέτηση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε ανοικτή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και στη σχετική συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε. 

Ωστόσο, παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στελέχη της Παράταξής μας και, ειδικότερα, οι κ. Βλέτσας Αθανάσιος, κα Καλιαμούρη Μαρίνα, κα Κοτζαμάνη Πηνελόπη, κα Ράρρα Στασινή, κ. Νάνος Στάθης, κ. Παπασιώζος Κώστας, κ. Δήμος Δημήτρης, κ. Μότσιος Γιώργος, κ. Σοφίας Δονάτος και κ. Τσάπαλος Όμηρος να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας και να στηρίζουν άλλες επιλογές από την επίσημη θέση της ΝΔ. Βεβαίως, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των μελών μας να επιλέξουν και να στηρίξουν τον υποψήφιο που κρίνουν. Όμως, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της κομματικής τους ιδιότητας παραπλανώντας συνειδητά τους πολίτες και, κυρίως, τα μέλη της Παράταξής μας. Μάλιστα, τα παραπάνω στελέχη, ακόμη κι αν δεν γνώριζαν, ουδέποτε ζήτησαν ενημέρωση από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος.      

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της συμμετοχής τους, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2464/31-08-2018 έγγραφό του κάλεσε τα ως άνω μέλη σε ακρόαση, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Σε απάντηση της ανωτέρω επιστολής, οι κ.κ. Βλέτσας, Καλιαμούρη, Κοτζαμάνη, Ράρρα, Νάνος, Δήμος, Μότσιος και Σοφίας, με την από 31-08-2018 επιστολή τους, δήλωσαν την αδυναμία τους να παραστούν στη διαδικασία ακρόασης. Το ίδιο δήλωσε ο κ. Τσάπαλος, με την από 02-09-2018 επιστολή του, ενώ ο κ. Παπασιώζος ούτε εμφανίστηκε στην ακρόαση, ούτε απέστειλε επιστολή, στην οποία να δηλώνει την αδυναμία του να παραστεί.

Ακολούθησε απόφαση του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη με την οποία παραπέμπονται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος τα ως άνω μέλη της Παράταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Με την ίδια απόφαση γίνεται αναστολή των αξιωμάτων που κατέχουν στη ΝΔ τα προαναφερόμενα μέλη, μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος”.

ΠΗΓΗ: https://www.argolikianaptiksi.gr/2018/09/blog-post_67.html