Παράνομες οι προγραμματικές συμβάσεις με την «Πελοπόννησος Α.Ε.» και τις άλλες «Αναπτυξιακές» Α.Ε. των ΟΤΑ

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», με τα στοιχεία που αναφέρει, τινάζει στον αέρα όλο το διεφθαρμένο σύστημα απ’ ευθείας αναθέσεων δεκάδων έργων σε ημέτερους, με δίαυλο τις Αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας και των αντιπεριφερειών.

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο νέο (εν ισχύ) νόμο που προβλέπει ότι «οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ δεν είναι φορείς του δημόσιου τομέα» και θεωρεί ότι οι αναθέσεις της Περιφέρειας, των αντιπεριφερειών και των Δήμων, είναι πλέον απαγορευμένες.

Το σχετικό απόσπασμα της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» αναφέρει:

«Με εντυπωσιακή ταχύτητα η Περιφέρεια προωθεί αυτήν την περίοδο αρκετές προγραμματικές συμβάσεις με την «Πελοπόννησος Α.Ε.». Ανεξάρτητα από τη σταθερή και δικαιολογημένη στάση μας απέναντι στην αδιαφανή λειτουργία της, θεωρούμε ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο «Κλεισθένης 1» απαγορεύτηκαν τέτοιου είδους συμβάσεις μιας και οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ δεν είναι φορείς του δημόσιου τομέα. Η Περιφερειακή Αρχή έχει μια άλλη προσέγγιση με την οποία δεν συμφωνούμε, γι’ αυτό, όπως ενημερώσαμε, θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα».

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Άδοντας και Ψάλλοντας το θαύμα των Χριστουγέννων

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ...