Όταν η Μόϊ άρχισε να μιλάει ανακάλυψα ποιος είναι Έλληνας και ποιος …απλά λέει ό,τι είναι Έλληνας!

348
Γιώργος Λεκάκης (Αρχείον Πολιτισμού),  Μ. Πατεράκης (ΠΟΚΠΣ, Ελευθερία Τσάκαλου, Μόε Ταϊκούν (ΚΑΛΑΣ), Ευάγγελος Στόγιος (Πρόεδρος ΣΑΦΕΜ), Φώτης Καρέλης.

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή σου, ελάχιστες στον καθένα μας, που αισθάνεσαι ευλογημένος. Μια τέτοια ήταν και για μένα η χθεσινή.
Στα γραφεία της Ένωσης Βουρλιωτών Μ. Ασίας και σε συνεργασία με το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τον ΣΑΦΕΜ στήσαμε ένα ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
Πολλοί εκλήθησαν. Πολλοί ανταποκρίθηκαν. Αρκετοί αδιαφόρησαν, κάποιοι είπαν το βιβλικό «Αγρόν ηγόρασα και πάω να τον δω, παρακαλώ σε, έχε με παραιτημένο». Δε βαριέσαι, δεν είμαστε όλοι για όλα.
Κάποια στιγμή όμως, το μεσημέρι, ήρθε Αυτή.
Η Μόι Ταϊκούν. Μητέρα του Σύμπαντος σημαίνει το όνομά της.

Μάνος Κιλημάντζος, Μόε Ταϊκούν και Γιώργος Λεκάκης

Σεμνή, ντροπαλή, απλά ντυμένη, με το παντελόνι της, την μπλούζα της κι ένα σακίδιο που είχε μέσα την φορεσιά της! ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ!
Ήρθε από μακριά (ζεί στην επαρχία!), με μαζικά μέσα μεταφοράς! Δεν την τρόμαξε η απόσταση ούτε η ζέστη! Ήρθε να μιλήσει. Ηρθε να βάλει το λιθαράκι της για την Μακεδονία “μας”.
Κι όταν η Μόϊ άρχισε να μιλάει ανακάλυψα ποιος είναι Έλληνας και ποιος …απλά λέει Ότι είναι Έλληνας !
Ως άλλος Αλέξανδρο Α΄ είπε:
”Ηρθα κι εγώ, γιατί είμαι Ελληνίδα, από το γένος των Μακεδόνων το αρχαίον και δε μπορώ να δεχθώ ξένοι να σφετερίζονται το όνομα της πατρίδας μου. Γιατί η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι Ελλάδα”.
http://www.arxeion-politismou.gr http://www.lekakis.com www.safem-hellas.org