Τι να πιστέψουμε κ. Λυκουρέντζο; Τις κατηγορίες σας ή τις ευχαριστίες σας προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο;

189

Η απάντηση της Δημοτικής Παράταξης «Επόμενη Μέρα», στα όσα ανέφερε στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα, ο Νίκος Λυκουρέντζος, σίγουρα θα πόνεσε πολύ τον ανεξαρτητοποιηθέντα Σύμβουλο.

Αποδόμησε τις κατηγορίες, περί μη συνεργασίας του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για την κατασκευή έργων που είναι χρήσιμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιρίων, με ντοκουμέντα που είναι αδύνατον να διαψευστούν. Με την παράθεση δηλώσεων του ίδιου του Νίκου Λυκουρέντζου, με αφορμή τα εγκαίνια ενός έργου, όπου εμφανίζεται να ευχαριστεί δημοσίως τον Δημ. Κωστούρο λέγοντας πως «Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Δημ. Κωστούρο γιατί αποδεικνύει πως όπου υπάρχουν προτάσεις βοηθάει ώστε να ξεμπερδέψουμε οποιοδήποτε όμορφο έργο του ζητήσουμε. Δήμαρχε ευχαριστούμε».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

«Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα ως υποψήφιος με τον δημοτικό συνδυασμό Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα υπό τον υποψήφιο και νυν Δήμαρχο κ. Κωστούρο Δημήτριο.

Είχα όλη την διάθεση ως εκλεγμένος πρόεδρος του τόπου μου, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου προς τους συντοπίτες μου προκειμένου να αναπτυχθεί ο τόπος μας λύνοντας προβλήματα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων μας.

Δυστυχώς εδώ και πάνω από ένα χρόνο όλες οι προτάσεις μου – όλα τα αιτήματα μου παρέμειναν δίχως λύση και τα ελάχιστα που έγιναν – έγινα κατόπιν τεράστιας επιμονής και υπομονής μου μέχρι να διευθετηθούν.

Νικόλαος Λυκουρέντζος

Γενικά διαπίστωσα μια αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής στο να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μου.

Τα παραπάνω αιτήματα μου ήταν και γραπτά και προφορικά.

Ο θεσμός του Προέδρου του εκάστοτε Δ.Δ. απαιτεί ο Πρόεδρος να μεταβιβάζει τα προβλήματα στα αρμόδια όργανα – προβλήματα που αυτός διαπιστώνει ή του μεταφέρονται από τους συμπολίτες του.

Το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα ότι εγώ ως Πρόεδρος δεν εισακουγόμουν αλλά απεναντίας κάποιοι άλλοι «εκλεκτοί» της δημοτικής αρχής ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ, ασκούσαν την αρμοδιότητα μου επειδή ήταν αρεστοί στον Δήμαρχο.

Επίσης έγινε απαιτητή η μη εμφάνιση μου κατά την διάρκεια έστω και αυτών των μικρών και ελάχιστων παρεμβάσεων και συντηρήσεων που έγιναν από συνεργεία του δήμου στο Δ.Δ. του είμαι Πρόεδρος.

Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνων προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι εγώ δεν δέχομαι να είμαι «διακοσμητικό στοιχείο» όπως θέλει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Οι συντοπίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτό. Θα συνεχίσω από την θέση του Προέδρου ως ανεξάρτητος πλέον – αποχωρώ από τον συνδυασμό του κ. Κωστούρου Δημητριου – δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος μαζί του – διότι διέψευσε τις προσδοκίες εμένα προσωπικά και των συμπολιτών μου, και τίποτα θετικό και σοβαρό δεν έγινε στο Δ.Δ. Ιρίων Καντίας.

Τέλος ως ανεξάρτητος πλέον Πρόεδρος ΑΠΑΙΤΩ να γίνονται σεβαστές και να υλοποιούνται οι αποφάσεις του Τοπικού μας συμβουλίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε.

ΝΑΥΠΛΙΟ 16-5-2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΙΡΙΩΝ ΚΑΝΤΙΑΣ»

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ”

 Η ”Επόμενη Μέρα” ακόμη καλύτερη μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λυκουρέτζου
Αντί απάντησης και σχολιασμού για την αναμενόμενη  ανεξαρτητοποίηση του κ. Λυκουρέτζου από τα Ίρια απλά επαναφέρουμε την ανακοίνωση που βγάλαμε στις 16 Απριλίου, τίποτα περισσότερο.

”Οι ανεξαρτητοποιήσεις τοπικών συμβούλων που καμία συμμετοχή δεν είχαν στην πορεία και στον καθημερινό αγώνα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν είναι απλά αναμενόμενες αλλά και επιβεβλημένες.
Η ”Επόμενη Μέρα” θέλει αφοσίωση και συμμετοχή.
Οι ”απόντες” από όλη τη διαδρομή σύμβουλοι καλό θα ήταν να υπακούσουν στις εκλεκτικές τους συγγένειες…..
Ποτέ δεν συμμετείχαν και δεν πρόσφεραν το παραμικρό στον τομέα έργου των δημοτών.
Η ”Επόμενη Μέρα” προχωρά δυνατά και με κριτήριο το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.” 

Για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι εκτός Ιρίων ποιος είναι ποιος δείτε το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=JfgJnu3mChA&feature=youtu.be