Στα Δίδυμα, οι γκόγκες αποκάλυψαν Αυθαιρεσία… Ασέβεια και  Παρανομία της Τοπικής Αρχής με συνέργεια του Δήμου

166

Ήταν προφητική η επιστολή του ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Μπροδήμα, προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημ. Σφυρή, σχετικά με την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα Δίδυμα με την απρεπή απόφαση διοργάνωσης πανηγυριού τις ημέρες που το βασανισμένο χωριό τιμά τη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς. Μια επιστολή που δεν έτυχε απάντησης και που δεν οδήγησε σε αλλαγή της ημερομηνίας του πανηγυριού.

Η ανακοίνωση δύο αιρετών συμβούλων της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων, εκλεγμένων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  φέρνει στη δημοσιότητα μια ακόμη απρέπεια – παρανομία. Η συμμετοχή και συγχρηματοδότηση του πανηγυριού έγινε χωρίς απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, δηλαδή παρανόμως.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

«Πρόεδρε, ακούγαμε διάφορα σχετικά με τον εορτασμό  του Άγιου πνεύματος. Σήμερα διαβάζουμε με κάθε επισημότητα, ανακοίνωση για πανηγύρια  και γιορτή της “γκόγκας”, σε μια ημέρα που στο χωριό μας έχουμε μνημόσυνο για τους 21 νεκρούς που έχουμε καταγεγραμμένους την 4η -5η Ιουνίου  του 1944.

Πρόεδρε, διαβάζουμε ότι συμμετέχει η τοπική Κοινότητα Διδύμων στην διοργάνωση του πανηγυριού μαζί με τους εθελοντές της ενορίας μας και σε ρωτούμε, πότε συγκάλεσες Τοπικό Συμβούλιο και εμείς οι τοπικοί σύμβουλοι δεν έχουμε καμία ενημέρωση;;;

 Αποφασίζεις μόνος να παραχωρήσεις τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας για να γίνει το πανηγύρι. Σε έναν χώρο όπου είναι το μνημείο ηρώων των πεσόντων  και είναι αναρτημένα όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων από τους γερμανούς το 1944.

 Πρόεδρε, γιατί προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος συστηματικά εδώ και μερικά χρόνια; Ξεκινήσατε να αντιδράτε με την τοποθέτηση της προσωπογραφίας του Παππάγγελου και σήμερα μετατρέπετε  το μνημόσυνο σε πανηγύρι.

Δεν μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας παράνομα και ζητάμε να σταματήσετε αυτήν την υποβάθμιση του χωριού μας  τώρα!!!

 Όσο  αναφορά τους εθελοντές της ενορίας μας πιστεύουμε ότι έχουν κάνει λάθος. Άλλου  είδους εκδηλώσεις αρμόζουν !!!!!!!!

Οι τοπικοί σύμβουλοι

Σερέτης Παναγιώτης

Βόγκλης Γεώργιος»   

Σχετικό θέμα: ΕΔΩ