Ο Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος, σε πορεία προς την κορυφή του Δρομικού Κινήματος. Σήμερα οι παράλληλες εκδηλώσεις

46

Το ενδιαφέρον των φίλων και των παραγόντων του Δρομικού Κινήματος, είναι στραμμένο στον Δήμο Άργου Μυκηνών και στην διοργάνωση του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Δρόμου 2018 που θα γίνει αύριο 6 Μαΐου 2018, με εκκίνηση από την Πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες και κατάληξη το κέντρο του Άργους.

Συγχρόνως, δρομείς και επισκέπτες, για πρώτη χρονιά, θα απολαύσουν σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, που ξεκινούν σήμερα, με μια εντυπωσιακή Τελετή έναρξης όπου, η Πρωθιέρεια θα απαγγείλει στίχους του μεγάλου αρχαίου Λυρικού ποιητή Πίνδαρου, αφιερωμένους στη δόξα των Αργείων, σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα, ήχους και κίνηση

 

Η πρώτη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα 5η Μαΐου 2018 με ώρα έναρξης 21:00 στην κεντρική πλατεία του Άργους . Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων με τους εξαιρετικούς συντελεστές που πλαισιώνουν την τελετή Έναρξης του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού 22018, τιτλοφορείται “Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ” και περιλαμβάνει:
1. Απαγγελία στίχων του μεγάλου αρχαίου λυρικού ποιητή Πινδάρου.
Η πρωθιέρεια την οποία θα ενσαρκώσει η Αργεία ηθοποιός και συγγραφέας Σοφία Καψούρου απαγγέλει στη σκηνή στίχους αφιερωμένους στη δόξα των Αργείων .
Συμμετέχει η Αργολικη Σχολή Χορού της Μαρίας Μπαβέλα η οποία έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. 

2. Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Πολυχρονόπουλου. Μια πρωτοποριακή έκθεση με προβολή φωτογραφιών σε προτζέκτορα.
Η έκθεση παρουσιάζει πανέμορφα φεγγάρια που απαθανάτισε ο Αργείος φωτογράφος Ηλίας Πολυχρονόπουλος, μοναδικές καθηλωτικές στιγμές σε πανέμορφες τοποθεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Μια ιδιαίτερη έκθεση με ένα πρωτοποριακό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει κάθε περαστικό και επισκέπτη της πόλης.
3. ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ. Γευσιγνωσία εκλεκτών τοπικών Οίνων. Μια ξενάγηση σε ένα ταξίδι εκλεκτών γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων.
4. Μουσικές επιλογές, εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο από το Dj Mike M.

Την αισθητική επιμέλεια όλων των χώρων της τελετής και των παράλληλων δράσεων έχει επιμεληθεί η διακοσμήτρια Άντζελα Μαρλαγκούτσου. Η επιμέλεια και δημιουργία των κοστουμιών είναι της ενδυματολόγου Σωτηρίας Σταθόγιαννη.