Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κρατάει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και επιμένει στην αντιμεταναστευτική του πολιτική

35
Όρμπαν: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν, που κατήγαγε σημαντική νίκη τον Απρίλιο στις βουλευτικές εκλογές, με το κόμμα του Fidesz να ελέγχει τα δύο τρίτα των εδρών του κοινοβουλίου και να μπορεί να προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματος που επιθυμεί, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι οι βασικοί πολιτικοί του στόχοι δεν έχουν αλλάξει.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και κατάφερε να κερδίσει τρίτη θητεία στον θώκο χάρη στην απήχηση που είχε η αντιμεταναστευτική του εκστρατεία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

«Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία», τόνισε, «μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία που έχει τις ρίζες της στις ευρωπαϊκές παραδόσεις, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πρωτεύουσας σημασίας και υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών», πρόσθεσε.

«Θα υπερασπιστούμε τη χριστιανική μας κουλτούρα και δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους», υπογράμμισε ο Όρμπαν.

Ανακοίνωσε τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών τον Σάντορ Πίντερ και ως υπουργό Οικονομίας τον Μιχάλη Βάργκα αντιπροέδρους της νέας του κυβέρνησης.

Ο Πίντερ θα είναι αρμόδιος για την εθνική ασφάλεια της χώρας βάσει της αναδιάρθρωσης που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο με τη δημιουργία ενός κεντρικού υπουργείου υπό τον ίδιο, το οποίο θα είναι αρμόδιο και για τις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο Βάργκα θα λειτουργεί ως εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας, εξήγησε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα προωθήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση ώστε να ενισχύσει την εθνική ασφάλεια.

ΠΗΓΗ: http://www.news247.gr/kosmos