Αγώνας δρόμου, Ημιμαραθώνιος και παράλληλες δράσεις στη Λίμνη Συμφαλίας

31

«Stymphalia Lake Run 2018» και ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου στη Λίμνη Στυμφαλία πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία.
Πλέον είναι οι τελευταίες ημέρες εγγραφών για το Stymphalia Lake Run 2018, που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», με τη συνεργασία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.
Οι εγγραφές στις αγωνιστικές διαδρομές στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΙΟΠ (www.piop.gr) και στο site του αγώνα (www.stympalialakerun.gr) κλείνουν αύριο, Κυριακή 20 Μαΐου. Λόγω του μεγάλου όγκου των εγγραφών δεν θα δοθεί καμία παράταση.
Παράλληλες δράσεις, γεύσεις, μυρωδιές
Παράλληλα με τον αγώνα Stymphalia Lake Run 2018 φιλοξενούνται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την ημέρα του αγώνα και στα χωριά γύρω από τη λίμνη μια ημέρα πριν, παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης.
Και φέτος οι παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά, επαγγέλματα που είτε χάθηκαν είτε εξελίχθηκαν, γεύσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις για μια δημιουργική περιήγηση στην Ορεινή Κορινθία, είναι μερικά από τα πολλά που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη διάρκεια του διημέρου, με αφορμή τις αγωνιστικές διαδρομές.

Και για τους μικρούς
Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού, ειδικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 27 Μαΐου, να λάβουν μέρος στην μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1χλμ. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων. Το έντυπο της εγγραφής/συναίνεσης διατίθεται και ηλεκτρονικά, για όσους γονείς θέλουν να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή των παιδιών τους στο site του αγώνα (www.stymphalialakerun.gr).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι δρομείς μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς τους από διαφορετικά σημεία (Κόρινθος, Κιάτο, Αθήνα, αλλά και από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας).
Συγκεκριμένα:
* Τρίτη 22 Μαΐου (18:00-21:00)
Κόρινθος, Bike point (Λεωφόρος Ιωνίας 3).
* Τετάρτη 23 Μαΐου (18:00-21:00)
Αθήνα, έξω από το κατάστημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στην Στοά Σπυρομήλιου (Αμερικής 2).
* Πέμπτη 24 Μαΐου (18:00-21:00)
Κιάτο, Δημοτική βιβλιοθήκη Κιάτου (Λιμάνι Κιάτου, δίπλα στο Δημαρχείο).
* Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Μαΐου (10:00-18:00)
Στυμφαλία, Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Την Κυριακή 27/5 η πρόσβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας μετά τις 8:30 δεν θα είναι εφικτή, από το χωριό Καλλιάνοι και μέχρι το χωριό Στυμφαλία (5χλμ.), λόγω διακοπής της κυκλοφορίας για τη διεξαγωγή του αγώνα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα (αναμενόμενη ώρα 12:00).

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» (e-mail: [email protected], τηλ. 27420 22573), ή με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (κ. Λάια Κιουρκτσόγλου, e-mail: [email protected], τηλ. 27470 22279 και 27470 22296).
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Στυμφαλία Κορινθίας Τηλ: 27410 22296