Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών επέστρεψαν από την 5ήμερη εκδρομή σε Βεργίνα, Βέροια και Θεσσαλονίκη

26

Επέστρεψαν από την 5ήμερη εκδρομή τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου όλων των Λυκείων του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Η εκδρομή γίνεται κάθε χρόνο και το κόστος της επιχορηγείται από τον Δήμο, από το 2013 (δημοτική αρχή Καμπόσου), παρά την παρακράτηση των δημοτικών επιδοτήσεων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η επιδότηση αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και να μην αποκλείονται νέοι, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τα ανάλογα έξοδα.

Η αδελφοποίηση του Δήμου Άργους Μυκηνών (τόπος καταγωγής των προγόνων του Μ. Αλεξάνδρου) με τον Δήμο Βέροιας (στα όρια του οποίου ευρίσκεται η Βεργίνα πρωτεύουσα πόλη της δυναστείας του Φιλίππου), επέτρεψε ώστε οι 5ήμερες εκδρομές των δύο Δήμων να ενταχθούν σε σχεδιασμό πολιτισμικών ανταλλαγών. Έτσι, πέντε γενιές μαθητών από τους δύο Δήμους έχουν γνωρίσει, μέχρι σήμερα, την ιστορία, την ενότητα και τη συνέχεια των Ελλήνων.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών και των συνοδών τους στο δημαρχείο της Βέροιας όπου τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Αβράμογλου και στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Τον Δήμο Άργους Μυκηνών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Άργους Μυκηνών και καθηγητής του 2ου ΓΕΛ Άργους  κ. Παναγιώτης Σκούφης.