Πως εκτιμά ο Δήμος Ναυπλιέων τα τουριστικά οφέλη από τον Μαραθώνιο του 2018

58

Ο Δήμος Ναυπλιέων έδωσε στην δημοσιότητα την αποτίμησή του σχετικά με τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη από την διεξαγωγή του 5ου Μαραθωνίου. Στην σχετική ανακοίνωση του δήμου παρατίθενται και τα, κατ’ εκτίμηση, στοιχεία που στηρίζουν τον απολογισμό των ωφελειών που προέκυψαν, σε χρήμα (για τις επιχειρήσεις της πόλης) και σε φήμη (για την πόλη του Ναυπλίου)

Να θυμίσουμε ότι ο Μαραθώνιος Ναυπλίου θεωρείται ως η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο 3ος μεγαλύτερος Μαραθώνιος, πανελλαδικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Μεγάλη ενίσχυση στην ανοδική οικονομική πορεία του Ναυπλίου αποτελούν τα έσοδα από τον Μαραθώνιο.

Η μικροοικονομία της περιοχής ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία 5.500 αθλητών κι αν συμπεριλάβει κανείς τους συνοδούς τους κατά μέσο όρο από τρείς κάτω από τις πιο συντηρητικές υποθέσεις πάνω 15.000-20.000 υπολογίζεται η παρουσία κόσμου που σχετίζοντο με την συμμετοχή. Καταλαβαίνει κάνεις από εκεί και μετά ποια είναι η εμπορική δύναμη 20.000 και πλέον καταναλωτών που προσέλκυσε ο Μαραθώνιος. Ακόμα κι αν αρκέστηκαν σε έναν καφέ τότε πάνω από 50.000-100.000 θα εισέρευσαν σε λίγες ώρες στα ταμεία των ναυπλιακών επιχειρήσεων.

Μεγάλες ωφελημένες υπήρξαν και οι επιχειρήσεις καταλυμάτων κι όχι μόνο στην πόλη του Ναυπλίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Αν συνυπολογίσει κανείς και εστίαση τότε το χρήμα που εισέρευσε στον δήμο θα άγγιξε το 500.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο αφού μόνο τους θερινούς μήνες θα μπορούσε να επιτευχτεί.

Τα οφέλη στον Δήμο βρίσκονται στην προβολή του Ναυπλίου και στο εξωτερικό αφού 81 αθλητές από 33 χώρες αποτελούν πλέον τον καλύτερο πρεσβευτή του δήμου στις χώρες τους».