ΛΑΜΠΡΟΥ: «Να προστατέψουμε τους Δημότες και τα οχήματά τους από ατυχήματα, επουλώνοντας άμεσα επικίνδυνους λάκκους στους Οικισμούς»

24

Η συζήτηση επί του Τεχνικού Προγράμματος 2018 του Δήμου Ερμιονίδας, έδωσε την αφορμή να τεθεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αφορά την καθημερινότητα και την ασφαλή μετακίνηση των Δημοτών, αυτό της ταχείας παρέμβασης των δημοτικών υπηρεσιών για επούλωση των λάκκων εντός των οικισμών.

Τάσος Λάμπρου

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Λάμπρου, δεν είναι δυνατόν για τους επόμενους δύο μήνες να παραμείνουν κάποιες επικίνδυνες λακκούβες που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα πεζών και οχημάτων, περιμένοντας την εκτέλεση της σχετικής εργολαβίας. Η πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΣΥΕΡ είναι να υπάρχει άμεση επέμβαση, έστω και αν αυτό σημαίνει μια κάποια πρόσθετη μικρή επιβάρυνση.

Οι επικίνδυνες λακκούβες είναι ήδη εις γνώση των υπηρεσιών, μετά από πληροφόρηση που έχουν δώσει οι Πρόεδροι των Οικισμών και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

«Χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούν άμεσα και να ενεργήσουν οι δημοτικοί παράγοντες, πριν γίνει κάποια ζημιά», είπε καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Τάσος Λάμπρου.

 

Για το θέμα αυτό, η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας –ΠΡΟΣΥΕΡ», έκανε την κατωτέρω ανακοίνωση, την οποία κοινοποίησε και προς Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας, το Γραφείο Δημάρχου κ. Δημ. Σφυρή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας τη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στα πλαίσια έναρξης υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2018, εγκρίθηκε ομόφωνα και έγινε η παραλαβή της μελέτης προκοστολόγησης με τίτλο «επούλωση λάκκων έτους 2018» όπως γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο μας σε όλες τις δημοτικές περιόδους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 59.971 ευρώ με τα ΦΠΑ και αφορά παρεμβάσεις-επούλωση λάκκων που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση όλου του Δήμου Ερμιονίδας. Επειδή η εκτέλεση του έργου, θα ξεκινήσει περίπου σε δυο μήνες και όπως επισήμανα σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, άμεσα ο Δήμος απαιτείται να παρέμβει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εντός των οικισμών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να επουλώσει σοβαρές περιπτώσεις, να κλείσει το οδόστρωμα προκειμένου να μην συμβούν ατυχήματα πεζών και αυτοκινήτων και να μην συμβούν ανθρώπινα θύματα.

Χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση ήδη οι ενδιαφερόμενοι και ευαισθητοποιημένοι  δημότες έχουν ενημερώσει τις υπηρεσίες του Δήμο μας και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους γι’ αυτό η παρέμβαση πρέπει να γίνει σήμερα.

Η ψήφιση της επιπλέον δαπάνης, για προμήθεια υλικού και εκτέλεση της αντίστοιχης εργασίας είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και αναγκαία γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, είναι έκτακτη ανάγκη για τον Δήμο μας και τους Δημότες μας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους δυο μήνες σε περιπτώσεις που απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και αφορούν καταγγελίες από τις περισσότερες δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου μας και το γνωρίζουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων.

Αναμένω την ανταπόκρισης σας στην αναφορά μου, απαιτείται άμεση παρέμβαση από την πλευρά σας».