Οι Κιώτες αποδοκιμάζουν Μαλτέζο και λοιπούς

38

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Η απόφαση των κατοίκων της Νέας Κίου, που πάρθηκε χτες (17η Οκτωβρίου) στην παλαϊκή συγκέντρωση η οποία έγινε στο Πνευματικό Κέντρο έχει πολλές αναγνώσεις. Η συγκρότηση Επιτροπής Προώθησης των αιτημάτων των κατοίκων σε θέματα Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής αποδεικνύει την θέλησή τους «Να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους».

Ουσιαστικά, οι κάτοικοι, με καταλύτη τον αφανισμό της συμπατριώτισσάς τους από τον παραβατικό Ρομά, λένε στο Δήμο Άργους Μυκηνών, στις κρατικές υπηρεσίες και στο πολιτικό προσωπικό της Αργολίδας «Κύριοι είσαστε αποτυχημένοι ή αδιάφοροι… δεν μας κάνετε ως εκπρόσωποί μας».

Ο Γιάννης Μαλτέζος που έχει κρατήσει για τον εαυτό του την αρμοδιότητα φροντίδας της Νέας Κίου και η μέθοδος που ακολουθεί, δηλαδή η φωτογράφιση με εκτελεστικά όργανα της πολιτείας για προβολή του σε site που έχουν πιεί το “αμίλητο νερό”, αποδοκιμάστηκε εμπράκτως και δημοσίως.

Τώρα, τον λόγο και την πίεση για κατάργηση του καθεστώτος ανομίας, τον έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

Πρώτη παρέμβαση που θα κάνουν είναι προς την πλευρά της  Πολεοδομίας.

Είναι το πρώτο ξεγύμνωμα της κοροϊδίας που τους γίνεται από το Γιάννης Μαλτέζος ο οποίος, αντί να στείλει να γκρεμίσει τα παράνομα (η Πολεοδομία είναι δική του ευθύνη και εξουσία), βολτάρει στην Αθήνα και φωτογραφίζεται με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ζητώντας ενέργειες που ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας πραγματοποιεί εδώ και ένα μήνα.

Η Επιτροπή των κατοίκων είναι ίσως το προτελευταίο βήμα πριν από την αυτοδικία. Γι’ αυτό και οι σφυρίζοντες αδιάφορα Ανδριανοί, Μαλτέζοι και Ματζούνηδες, θα πρέπει να στέρξουν ξεχνώντας το «σπεύσε βραδέως» με το οποίο γιγαντώνουν το πρόβλημα της Νέας Κίου, χρόνια τώρα.