Σκληρή απάντηση Καραγιάννη σε Μάκαρη

51
Ο χώρος των Σφαγείων καθαρίζει...

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Ντίνα Καραγιάννη, αποδεικνύεται “σκληρό καρύδι”.

Κωνσταντίνος Μάκαρης

Με αφορμή την πρωινή ανακοίνωση που είχε την υπογραφή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, Κώστα Μάκαρη, και την εν συνεχεία καταγγελία του στην Αστυνομία που είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθούν δέκα εργαζόμενοι στο Α.Τ., (μαζί τους και ο εκδότης Βαγγέλης Καρπατσέλης) και να διακοπούν οι εργασίες καθαρισμού του χώρου των Σφαγείων από τα κλαδέματα και τα Ογκώδη επί τετράωρο, η αντιδήμαρχος Ντίνα Καραγιάννη εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο παραθέτουμε.

Για την οικονομία του ρεπορτάζ να αναφέρουμε ότι με εντολή Εισαγγελέα και αφού πρώτα προσκομίσθηκαν όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, οι εργαζόμενοι αφέθησαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στα Σφαγεία όπου και συνέχισαν τις εργασίες απομάκρυνσης των κλαδεμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση της αντιδημάρχου Ντίνας Καραγιάννη, ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων θα έχει αποκατασταθεί εντός είκοσι ημερών και στη συνέχεια θα γίνουν ανάλογες εργασίες σε περιοχές παράνομης εναπόθεσης σε κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.

Το Δελτίο Τύπου της αντιδημάρχου Ντίνας Καραγιάννη, με πολύ σκληρές και κατηγορηματικές εκφράσεις έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 Οκτωβρίου 2024

Ντίνα Καραγιάννη

«Ο γνωστός για τις ιδιοτελείς εμμονές του Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μάκαρης συνεχίζει ακούραστα την προσπάθειά του να γκριζάρει την εικόνα του Δήμου Ναυπλιέων και των στελεχών της Δημοτικής αρχής, με δημοσιεύματα που διοχετεύει σε ΜΜΕ του διαδικτύου.

Αυτό τον καιρό ασχολείται με το σοβαρό πρόβλημα της αποκομιδής των ογκωδών, που ο Δήμος αμέσως μόλις απόκτησε προϋπολογισμό προσπαθεί να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά, με διαφάνεια και με τον πιο οικονομικό τρόπο, μην έχοντας την μεγάλη οικονομική ή χρονική πολυτέλεια  για το  έτος 2024. Έφτασε στο σημείο να ζητά να του δοθούν απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ερωτήματα που θέτει στο διαδίκτυο.

Πληροφορούμε τον κ. Μάκαρη ότι για οποιαδήποτε απάντηση ή διευκρίνιση  ζητά ο σχετικά με τις μελέτες που συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν για το έργο: «Διαδικασία διαχείρισης των μη επικινδύνων αστικών αποβλήτων του δήμου Ναυπλιέων» καθώς και για τις αδειοδοτήσεις και πιστοποιήσεις που απαιτούνταν για να υπογράψει ο ανάδοχος τις συμβάσεις εκτέλεσης των ανωτέρων εργασιών, θα πρέπει να απευθύνεται με τις ανάλογες αιτήσεις του είτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, είτε στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει τις πρέπουσες απαντήσεις.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όπως αυτή που προέβη σήμερα,  με την οποία, για άλλη μια φορά, ακολούθησε την μη ενδεδειγμένη οδό, αναστατώνοντας φορείς (Αστυνομία – Εισαγγελία)  και διακόπτοντας επί 4 ώρες το έργο της αποκομιδής των ογκωδών (που σήμερα ξεκίνησε στην περιοχή των  παλιών  «σφαγείων» του Ναυπλίου) χωρίς  καν να ελέγξει αυτά που καταγγέλλει, δεν θα μένει αναπάντητη. Ο κ. Δημοτικός Σύμβουλος θα μπορούσε να είχε ενημερωθεί, αν το είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προ είπαμε, και όχι να επιχειρεί να επιφέρει καθυστερήσεις στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Τον ενημερώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα διαχείρισης των προηγούμενων ετών. Γι’ αυτό άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας με την ψήφο τους και τίποτε δεν θα μας σταματήσει γιατί  ότι κάνουμε είναι νόμιμο και διαφανές.

Η δυσφήμηση που προσπαθεί να προκαλέσει για τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες του δήμου αργά ή γρήγορα θα του λειτουργήσουν ως boomerang και θα χάσει την αξιοπιστία του, σαν τον βοσκό που φώναζε ασκόπως «βοήθεια» για τον ανύπαρκτο λύκο. Αργά ή γρήγορα όλοι θα  καταλάβουν ότι όλα για αυτόν είναι «επικοινωνιακό παιχνίδι» και θα πάψουν να ασχολούνται μαζί του.

Εμείς κρατάμε το θετικό από τις πράξεις του, ότι μας δίνει την ευκαιρία να γινόμαστε όλο και πιο διαφανείς στους συνδημότες μας για κάθε έργο και διαδικασία που εκτελούμε, πράγμα που το είχαμε υποσχεθεί και θα κάνουμε το παν να το τηρήσουμε.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τα πάντα από αυτόν χωρίς –κάποια στιγμή- να απαιτήσουμε να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, ιδίως όταν αυτές δημιουργούν παρακώλυση δημοτικού έργου ή κίνδυνο για την υγεία των δημοτών μας. 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μάκαρης: “Έχει άδεια η εταιρεία που διαλέξατε”; https://akromolio.gr/2024/10/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ac%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb/