ΜΑΚΑΡΗΣ: «Έχει άδεια η εταιρία που διαλέξατε»; Όλα νόμιμα απαντά η Ντίνα Καραγιάννη

314

Ο Κωνσταντίνος Μάκαρης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, συνεχίζει την επίθεση κατά της Αντιδημάρχου Ντίνας Καραγιάννη, με αφορμή τις θετικές εξελίξεις που επήλθαν σχετικά με την περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων και των κλαδεμάτων στο Δήμο Ναυπλιέων.

Κεντρικός άξονας της επίθεσης, αυτή τη φορά, η διατύπωση της κατηγορίας ότι η εταιρεία που ξεκινά την περισυλλογή και την εξυγίανση του χώρου στα Παλαιά Σφαγεία δεν διαθέτει σχετική άδεια και ως εκ τούτου δεν θα κάνει νόμιμη και περιβαλλοντικά σωστή διαχείριση και ότι η αντιδήμαρχος λέει ψέματα.

Η απάντηση της αντιδημάρχου Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Ντίνας Καραγιάννη, σε ερώτηση του akromolio.gr ήταν λυτή και κατηγορηματική: «Η εταιρεία που αναθέσαμε με επείγουσα διαδικασία την σχετική περισυλλογή διαθέτει την αναγκαία αδειοδότηση και όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Η δημοτική αρχή ενημέρωσε ήδη τους δημότες με Δελτίο Τύπου για όλες τις ενέργειες και τον σχεδιασμό και εντός του Οκτωβρίου τα Παλαιά Σφαγεία θα έχουν εξυγιανθεί. Αν ο κ. Μάκαρης είχε ενδιαφερθεί να ρωτήσει, για ότι τυχόν δεν καταλάβαινε, θα το γνώριζε και θα γνώριζε επίσης ότι ξεκινήσαμε την προσπάθεια αδειοδότησης του Πράσινου σημείου που είχε διακοπή από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ίσως έτσι δεν επαναλάμβανε το γκριζάρισμα της φήμης του Ναυπλίου. Τα υπόλοιπα στους γνωστούς σε αυτόν χώρους».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΚΑΡΗ

«Είναι πλέον συνήθεια της Δημοτικής Αρχής, μετά τα δημοτικά συμβούλια τα πληρωμένα φερέφωνά της να επιδίδονται σε ανακοινώσεις που αποτυπώνουν τη δική της «εικονική πραγματικότητα», εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στις συνεδριάσεις – και όχι μόνο.

Άλλα γίνονται, άλλα λέγονται, όλα απαντώνται και παρόλα αυτά, άλλα επιχειρούν να παρουσιάσουν στις ανακοινώσεις τους.
Ευτυχώς υπάρχουν βιντεογραφημένα στη δημοσιότητα όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4 Σεπτεμβρίου για το θέμα των ογκωδών απορριμμάτων και τις απαντήσεις που πήραμε, τεκμήρια που καταγράφουν την πλήρη αλήθεια, χωρίς μεσάζοντες και «ερμηνείες».

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια ως υπεύθυνη αντιπολίτευση έκανε ερωτήσεις για το θέμα των ογκωδών στα παλιά σφαγεία περιμένοντας να πάρει απαντήσεις.
Η άρνηση του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου καθαριότητας να δώσει επαρκής απαντήσεις, όπως και να πει το ακριβές σχέδιο που έχει για την απομάκρυνση των ογκωδών μας οδήγησε να απευθυνθούμε στον Εισαγγελέα καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τις παρανομίες στα Παλιά Σφαγεία.
Το πόρισμα της Πυροσβεστικής που έχουμε στα χέρια μας είναι κόλαφος για τον τομέα καθαριότητας και τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ογκώδη. Ένα πόρισμα το οποίο ξεμπροστιάζει τα ψέματα της Αντιδημάρχου και του Δημάρχου για το πράσινο σημείο.
Αντί λοιπόν να λύσουν το θέμα που οι ίδιοι δημιούργησαν, εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ασύστολα ψεύδη και ανακρίβειες και αυτό γιατί ξεμπροστιάστηκαν στο Πανελλήνιο μετά την έκταση που πήρε το θέμα στα Αθηναϊκά Μέσα.

Και ήταν τόσο το θράσος τους, που έφτασαν να πουν ότι τα ογκώδη που αυτοί αφήνουν εδώ και έναν χρόνο στα παλιά σφαγεία θα απομακρυνθούν σε 20 ημέρες.
ΡΩΤΑΜΕ τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο:
Που θα τα πάτε; Αφού η φιλική σας εταιρία που αναλαμβάνει το έργο με απευθείας ανάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ δεν έχει άδεια συλλογής και διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, ασχολείται αν σας διαφεύγει με χωματουργικές εργασίες.
Θα τα πετάτε σε λόγγους και ραχούλες της ευρύτερης περιοχής; Δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα; Μόνο και μόνο για να καλυφθείτε επικοινωνιακά εσείς και οι πληρωμένοι σας σύμβουλοι;
Αναμένουμε τις απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από τους πληρωμένους συμβούλους σας.
ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ
-Από τον Δήμαρχο και την κατά τα άλλα λαλίστατη αντιδήμαρχο να μας προσκομίσει τις άδειες της εταιρίας με την οποία σύναψε συμφωνία για την απομάκρυνση και διαχείριση των ογκωδών.

– Να μας στείλετε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η εταιρία αυτή μπορεί να διαχειριστεί (χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον) όλα τα υλικά τα οποία είναι στοιβαγμένα στις παράνομες χωματερές που έχετε δημιουργήσει.
Ζητάμε επίσης ξεκάθαρο σχέδιο και δημιουργία νόμιμου “πράσινου σημείου” όπως κάνουν άλλες πόλεις της χώρας, προκειμένου τα παντός είδους απορρίμματα να ανακυκλώνονται και να διαχειρίζονται σωστά.
Και μία προτροπή: Αντί λοιπόν να ασχολείστε με το πώς θα καλύψουν οι πληρωμένοι σας σύμβουλοι τα επικοινωνιακά σας λάθη, ασχοληθείτε και λίγο με τα προβλήματα του δήμου
Η Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και ο επικεφαλής της Κωνσταντίνος Μάκαρης καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Δήμο και ζήτησε να λυθεί με βάση την νομοθεσία.
Πράξεις της Δημοτικής Αρχής οι οποίες απλά καλύπτουν το πρόβλημα και το βάζουν “κάτω από το χαλί” δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την παράταξή μας.
Για εμάς το συμφέρον του Ναυπλιακού Λαού είναι πάνω και πέραν όλων.
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων
Κωνσταντίνος Μάκαρης»