Γιάννης Μαλτέζος. «Πολύ μικρός το δέμας»

364

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Σηκώνεται στις μύτες των ποδιών αλλά δεν φτάνει ούτε στη μέση του Καμπόσου. Ο λόγος για τον Γιάννη Μαλτέζο και τον τρόπο που προσπαθεί να φανεί ως «ο γίγαντας που τα βάζει με τους ισχυρούς για το καλό της πόλης».

Έβγαλε ανακοίνωση και απειλεί τον εργολάβο που κούρεψε τα δέντρα στην περίμετρο του σταθμού του ΟΣΕ κατ’ εντολήν του Οργανισμού. Ναι καλά διαβάσατε… κατά του εργολάβου και όχι κατά του ιδιοκτήτη που είναι ο κατά νόμο υπεύθυνος. Μας δηλώνει μάλιστα (ίσως για να μας προετοιμάσει για μία ακόμα ανάθεση σε φίλο δικηγόρο), πως το νομικό τμήμα του δήμου θα ερευνήσει το θέμα για πιθανό καταλογισμό προστίμου.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου φτωχοδιάβολοι είχαν κουρέψει οικόπεδα και έβγαλαν έξω τα χόρτα, η αντίστοιχη ανακοίνωση έλεγε ξεκάθαρα «Επιβάλω πρόστιμο στον τάδε γιατί άφησε κλαδέματα».

Με τον ΟΣΕ δεν τόλμησε να τα βάλει. Ούτε, όμως, έστειλε ένα φορτηγό να τα μαζέψει για να μην υπάρχει ασχήμια και κίνδυνος και ύστερα να στείλει τον καταλογισμό.

Το έπαιξε τζάμπα μάγκας και πέταξε κουτόχορτο στον αέρα παριστάνοντας τον υπερασπιστή του Άργους με καταγγελία κατά κάποιου ανώνυμου εργολάβου και όχι, (το ξανατονίζω) του ιδιοκτήτη που είναι υπεύθυνος.

Σε ανάλογη περίπτωση, ο Δημήτρης Καμπόσος δεν δίστασε και επέβαλε πρόστιμο 70.000 ευρώ στους χυμοποιούς που έκλεισαν τους δικούς τους βιολογικούς και έριξαν ανεπεξέργαστα ζουμιά στον βιολογικό του δήμου που κινδύνεψε να καταστραφεί, με αποτέλεσμα να διοχετευθούν τα πορτοκαλόζουμα στη θάλασσα.

Τότε, ο Γιάννης Μαλτέζαος έριξε πρόστιμο στην ΔΕΥΑΡΜ, δηλαδή στους δημότες 70.000 ευρώ. Δεν έκανε κιχ για τους χυμοποιούς οι οποίοι του το ανταπέδωσαν στις εκλογές.

Το πρόστιμο προς τους χυμοποιούς που επέβαλε ο Καμπόσος δεν εισπράχθηκε ποτέ γιατί, όπως είπε τα δικαστήριο όπου προσέφυγαν οι επιχειρηματίες, αρμόδια αρχή για την επιβολή και την είσπραξη ήταν η αντιπεριφέρεια (αντιπεριφερειάρχης τότε ο Γιάννης Μαλτέζος), που όμως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΕ.

Αυτός είσαι Γιάννη Μαλτέζο. Για μια ακόμη φορά υποκλίνεσαι σε οικονομικούς ολιγάρχες ενώ κυνηγάς τους απλούς δημότες.

Μικρός! Πολύ μικρός «το δέμας».